"Yaralı kurtarmaya giden ambulansın şoförünü şehit ettiler"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Şırnak'ta yaralı kurtarmak için giden ambulansımızın şoförünü şehit etmişler. Allah sizleri kahredecek bu millet de size bu bedeli ödetecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili, "İnsanlık dışı katliam yapan, tuzak kuran, hain emeller peşinde koşan bu terör örgütü, ne yazık ki yine yaralı kurtarmak için giden ambulans ekibimizi de kaçırdı... Ambulansımızın şoförünü şehit etmişler. Allah sizleri kahredecek bu millet de size bu bedeli ödetecek" dedi. 

Müezzinoğlu, Kültürpark'taki CHP İl Başkanlığı bayramlaşma töreninin ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) AK Parti İl Başkanlığının bayramlaşma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Müezzinoğlu, terörün bayramı zehir ettiğini söyledi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırıdan 2 şehit, 11 yaralı haberi geldiğini anımsatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlık dışı katliam yapan, tuzak kuran, hain emeller peşinde koşan bu terör örgütü, ne yazık ki yine yaralı kurtarmak için giden ambulans ekibimizi de kaçırdı. Şu an ambulans ekibimizden haber alamıyoruz. Bunların insanlıkla alakaları yok, herhangi bir dava ile alakaları da yok. Bunların bu ülkenin insanının herhangi bir hukukunu koruma dertleri de yok. Bunların tek bir dertleri var; dış dünyada dış güç odaklarının bu ülkenin ve bu milletin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe birlik ve beraberlik içinde yürümesinden rahatsız olmaya maşalık yapma görevi dışında görevleri yok. Bu maşaların mutlaka üstesinden gelecek, tuzaklarını bozacak, bu yanlışlarını onlara ağır bedel olarak ödetecek ve tarihin karanlık sayfalarına gömecek bir devletimiz, milletimiz, milli irade ve yönetim var. İnşallah o günler yakındır. Hep beraber başaracağız."

Bu sırada kendisine uzatılan notu okuyan Müezzinoğlu, "Ambulansımızın şoförünü şehit etmişler. Allah sizleri kahredecek bu millet de size bu bedeli ödetecek" ifadesini kullandı.

Operasyon başlatıldı

Alınan bilgiye göre, ilçede bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine düzenlenen, 2 askerin şehit olduğu, 8 asker ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı saldırıda yaralıların hastaneye ulaştırılması için bölgeye sevk edilen ambulansa da teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Saldırıda şoför hayatını kaybetti, ambulanstaki iki sağlık görevlisi teröristlerce alıkonuldu.

Güvenlik güçlerince bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir