"Yardımların arkası gelecek"

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'den Suriye'ye başlatılan yardım kampanyasının süreceğini belirterek, "Çocuklarımızın katkılarıyla zenginleştirerek bölgeye göndereceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de başlatılan kampanya kapsamında toplanan bir tır gıda yardım malzemesi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı törenle Suriye'ye gönderildi. Avcı, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'ye yardım kampanyasının Milli Eğitim Bakanlığı için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı çocukların eğitimi konusunda özel bir program uyguladıklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Sömestr tatiline girerken 45 bine yakın Suriye'den gelen çocuklarımız karnelerini aldılar. Dolayısıyla onların da sömestr tatilinde biraz daha rahat edebilmeleri için düzenlenen kampanya iyi bir fırsat olacak. Eskişehirli çocuklarımızın, velilerimizin gerekli duyarlılığı göstereceğinden eminim. Bunun ilk nişanesi olarak, ilk tırımızı da inşallah gönderiyoruz. Bunun arkası gelecek. Muhtelif ihtiyaç malzemeleri, özellikle çocuklarımıza yönelik, Eskişehir'deki çocuklarımızın katkılarıyla zenginleştirerek bölgeye göndereceğiz. İnşallah el birliğiyle onların bu kışı da biraz daha rahat koşullarda geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Tırımızda gıda maddeleri var. İşgüzarlıklara karşı bir kere daha söylüyoruz, gıda maddeleri var. Diğer tırlarda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var. İnşallah hayırlara vesile olur."

Konuşmaların ardından, yardım tırı Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir