"Yeni kabineden işsizliğe çare bekliyoruz"

BBP Genel Başkanı Topçu, refah seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, yeni bakanların yer aldığı kabineden ülkedeki işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa çare üretmesini beklediklerini söyledi.

Topçu, parti genel merkezinde yapılacak Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve İl Başkanları Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından parti iç tüzüğü gereği olağanüstü büyük kurultay sürecini başlattıklarını anımsattı.

Kurultay sürecine, partiye gönül vermiş sivil toplum kuruluşları ile Yazıcıoğlu'nun 40 yıllık siyasi mücadelesinde beraber olduğu herkesi katmaya çalıştıklarını anlatan Topçu, "Bu kurultayı, 'Sayın Genel Başkan'ın siyasi emanetini devralma kurultayı' olarak adlandırdık. Partimizin ilgili kurulları bu kurultayda BBP'nin siyasi anlayışını temsil edecek yeni genel başkanı milletin önüne koyacaktır" dedi.

Konuşmasında politik gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Topçu, yeni Bakanlar Kurulu'nun "hayırlı olması" dileğinde bulundu. Göreve gelen bakanları kutlayan, görevden ayrılanlara da teşekkür eden Topçu, "Tarih görevden ayrılan bakanların çalışmalarını değerlendirip bir yargıya varacaktır" dedi.

Türkiye'nin birçok sorunla yüz yüze olduğunu ifade eden Topçu, "Yeni bakanlar kabinesinden ülkedeki işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa çare üretmesini bekliyoruz. Dış politikada, ülkemizi bölgesinde güçlü, dünyada muteber hale getirmelerini istiyoruz. Ülkenin refah seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor. Bireysel özgürlüklerin geliştirilmesi için adımlar atılmasını bekliyoruz" diye konuştu.