Ramazan'ın bitişi beklenmeyecek

Gül, terörle mücadelede Ramazan'ın bitişinin beklenilmesinin söz konusu olmadığını vurgularken, Erdoğan "Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Hakkari-Çukurca'da düzenlenen hain saldırıya sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede Ramazan'ın bitişinin beklenilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan da "Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir. Sözün bittiği yerdeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül: Ramazan'ın bitişinin beklenmesi söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelede Ramazan'ın bitişinin beklenilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Terörle mücadelede zafiyet olmadığına vurgu yapan Gül "Şunu herkesin bilmesi gerekir ki devletin gücü üstünde güç yoktur. Kim Türk devletini silahla, terörle, şiddetle herhangi bir şekilde hizaya getireceğini düşünüyorsa, büyük bir yanılgı içine girer. Ve bunun maliyeti de çok büyük olur" dedi.

Başbakan Erdoğan: Sözün bittiği yerdeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari-Çukurca karayolundaki hain saldırıyı hatırlatan bir gazetecinin "Sözün bittiği yerde misiniz?" şeklindeki sorusuna "Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir. Sözün bittiği yerdeyiz" karşılığını verdi.

Erdoğan, Hakkari-Çukurca karayolundaki hain saldırıya ilişkin "Biz bu mana dolu ramazan ayı içinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci, bu yaşanan olaylarla, bu mübarek ayda gölgelenmesini istemezdik ama ne yazık ki terör böyle acımasız, dini, milleti, ırkı, vatanı olmayan bir olay, bir fenomen" dedi.

CHP: Teröre karşı destek veririz; AKP'nin kafası net olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Ramazan'dan sonra terör konusunda önlem alacaklarını söylemesinin doğru bir söylem olmadığını belirterek "Yapılması gereken toplumsal bir mutabakatı sağlamaktır. Defalarca söyledik terörün engellenmesi konusunda CHP olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ama önce AKP'nin kafasının net olması lazım" diye konuştu.

MHP: Kandil'e operasyon gündeme alınmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari Çukurca'da askerlerin şehit olmasıyla ilgili olarak, "Bilinmelidir ki milletimiz, kanlı terör örgütü konusunda sabır değil, kökünün kurutulması için heyecan, irade, karar ve tavizsiz bir mücadele beklemektedir" dedi.

AK Parti Hükümetinin terörle mücadelede politikalarını eleştiren Bahçeli, hükümetin kamu görevlilerinin ve sivil vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyamayacak bir çaresizliğin içine düştüğünü belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın partisinin 10. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmadaki ifadelerinin inandırıcı olmadığını öne süren Bahçeli, Erdoğan'ın daha önce de benzer açıklamalar yaptığını ancak bölücü teröre karşı hiçbir etkili önlem alınmadığını savundu.

Bahçeli, hükümetin Kandil'e yönelik kara ve hava operasyonunu tüm boyutuyla gündeme alması gerektiğini açıkladı.

DSP: Meydan teröristlere bırakılmamalı

Hükümeti bir an önce terörle mücadele görevine çağıran DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Ramazan ayı nedeniyle teröristlerden acıma beklemek beyhude bir yaklaşımdır" dedi.

Türker, Erdoğan'ın 'Ramazan'a hürmeten biz şu anda sabrediyoruz' sözlerinin, teröristlere bayrama kadar verilmiş bir avans olduğunu belirterek, hükümetin meydanı teröristlere bırakmamasını istediklerini açıkladı.

BDP'den başsağlığı mesajı

BDP eş başkanları Hamit Geylani, Filiz Koçali ve Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ortak bir açıklama ile Çukurca'da 7 askerin şehit edilmesiyle ilgili başsağlığı diledi.

Açıklamada, "Yaşadığımız günler daha fazla tehdit ve daha fazla şiddetle geçiştirilebilecek günler değildir. Acıları daha fazla artırmadan durdurmanın tek yolu akılla hareket ederek, sorunları diyalogla çözmenin zeminini güçlendirmektir" denildi.

TOBB: Bu zulmün bedelini tarih sahiplerine ödetir

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Mehmetçiğe sıkılan terör kurşunlarını, "vahşetin, barış ve kardeşlik düşmanlığının lanetlenmiş yüzü" olarak niteledi.

Bu zulmün ve kalleşliğin bedelini, tarihin sahiplerine ödeteceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, insanlık onurunun barış ve beraberliğe, bu saldırılara en güzel cevabı vereceğini bildirdi.

TÜSİAD: Şiddetin artması kabul edilemez

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Hakkari'deki saldırıya ilişkin, "Şiddetin artması kabul edilemez" dedi.

Boyner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki mesajında şöyle yazdı:

"Şehitlerimiz için her gün içimiz yanıyor. Şiddetin artması kabul edilemez. Evlatlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir