”Rekabet gücümüzü insanımızı eğiterek artırabiliriz”

Tüzmen, Mersin'de yapılacak Anadolu Lisesi'nin temel atma töreninde konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin doğal gaz, hidrokarbon kaynağı ve petrolünün bulunmadığını belirterek, bundan dolayı rekabet gücünü ve insanı iyi yetiştirerek bunların artırılabilir olacağını söyledi.

Tüzmen, işadamı Mahmut Arslan'ın yaptıracağı 32 derslikli Anadolu Lisesi'nin temel atma töreninde, iyi bir eğitimin daima insanlığı ileriye götüreceğine söyledi. Tüzmen, yapılacak lisede bine yakın öğrencinin eğitim alacağınıbelirterek, ''Yavrularımızın burada alacakları eğitimle, kendi aralarında yarışarak Mersin'i ve ülkemizi daha üst noktalara çıkartacaklar'' dedi. İçinde 6 laboratuvar ve 32 dersliğin yer alacağı okulun 4 milyon YTL'lik bir yatırım olduğunu anlatan Tüzmen, şöyle devam etti: 

''Dünya ile rekabet edebilmede çok fazla şikayet ettiğimiz konu girdi rekabetleri. Bizim doğal gazımız, hidrokarbon kaynağımız, petrolümüz yok. Bu nedenle rekabet gücümüzü insanımızı iyi yetiştirip eğiterek, artırmalıyız.'' 

Türkiye'nin gelecek nesillere kazanma azmi ve hırsının aşılaması gerektiğini ifade eden Tüzmen, ''Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması için spor tesislerinin oluşturulması gerekir. Çocuklarımı eğitim ve spora yönlendirdiğimizde sorun ve sıkıntımız kalmayacaktır. Bu açıdan işadamı Arslan'a teşekkür ediyoruz. Çünkü bugün okul için kolları sıvayan Arslan, geçtiğimiz günlerde de Mersin İdmanyurdu'na ciddi bir destek sağlamıştı'' dedi.