Rekabet Kurulu 2023 Stratejisini belirliyor

Rekabet Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Torlak, “Cezalarla gündeme gelen bir kurum olmak istemiyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA)-Rekabet Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Torlak, cezalarla gündeme gelen bir kurum olmak istemediklerini söyledi.

Rekabet Kurumu’nun 2019-2023 yılı stratejik planını belirlemek üzere gerçekleştirilen Dış Paydaş Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Ömer Torlak, 20’nci yılını geride bırakan kurumun, muhatapları gözündeki öneminin farkında olduklarını söyledi. Kurumun itibari değerini güçlendirerek sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalıştıklarına vurgu yapan Ömer Torlak, piyasaların rekabete açık olması, rekabeti engelleyici uygulamaların olmaması ve toplumsal refahın artması için çalıştıklarını kaydetti.

Rekabet Kurumu’nun rekabeti engelleyici durumlara müdahale ettiğinin altını çizen Torlak, teknolojinin geldiği nokta itibarıyla emek yoğun işlerin artık daha kısa sürede ancak rekabeti bozucu şekilde kullanılabildiğinin de farkında olduklarını aktardı. Başkan Torlak, Rekabet Kurumu’nun verdiği cezalarla gündeme gelen bir kurum olmasını istemediklerini bildirdi.

Rekabet Kurulu’ndan Zeyport ve GEMTAC için ‘cezaya gerek yok’ kararı

Rekabet Kurulu, Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile GEMTAC hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, sözkonusu şirketler hakkında idari para cezası uygulamasına gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Zeyport hakkında 2014 yılında rekabeti engellediği iddiasına yönelik 2014 yılında alınan kararın 17 Kasım 2016’da İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği hatırlatıldı. Bunun üzerine 4054 sayılı Kanun’un 4 ve 6’ncı maddelerinin iptal edilip edilmediğinin tespitine yönelik Zeyport ve GEMTAC Gemi Tali Acenteliği ve Bot Hiz. A.Ş. hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kurul, yargı kararında işaret edilen hususlar da göz önünde bulundurularak başlattığı soruşturmayı tamamladı ve soruşturmaya konu şirketlerin 4054 sayılı Kanunun 4 ve 6’ncı maddesini ihlal etmediklerini belirleyerek, idari para cezası uygulamasına gerek olmadığına karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir