Rektör Büyükkasap toprağa verildi

Önceki gün kaldığı lojmanda intihar eden Erzincan Üniversitesi Rektörü Büyükkasap'ın cenazesi memleketi Kastamonu'da toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TOSYA - Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın cenazesi memleketi Kastamonu'nun Tosya ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
Önceki gün kaldığı lojmanda intihar eden Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın cenazesi, dün Erzincan Üniversitesinde düzenlenen törenin ardından yakınları tarafından memleketi Tosya'ya getirildi.
Öğle saatlerinde Tosya Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze baba evinin ardından cenaze namazı için Tosya Müftülük Sitesi'ne götürüldü.
Kılınan namazın ardından cenaze, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Asri Mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Büyükkasap'ın cenazesi burada yapılan duaların eşliğinde toprağa verildi.
Cenaze törenine katılan ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu belirtilen Rektör Büyükkasap'ın oğlu Çağrı Büyükkasap, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.
Babasının yetişmesinde Tosya halkının büyük katkısı olduğunu belirten Çağrı Büyükkasap, "Babam yetişmesinde büyük pay sahibi olan Tosya halkına ve eğitim camiasına faydalı olmak için çalıştı. Bizler onun tertemiz mazisine sahip olmak ve yolunda yürümeye karar verdik. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap adı ebediyete kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır" dedi.
Cenazenin toprağa verilmesi sırasında Erdoğan Büyükkasap'ın eşi Gülten ve kızı Nisa'da gözyaşlarına hakim olamadı.
Cenaze törenine Rektör Büyükkasap'ın yakınlarının yanı sıra, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti milletvekilleri Murat Başesgioğlu ve Hakkı Köylü, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Tosya Kaymakamı Aslan Yurt, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ile çok sayıda akademisyen ve vatandaş katıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir