Rektör intihar etti

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap intihar etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN - Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intihar ettiği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, Eğitim Fakültesi yerleşkesindeki lojmanında iple ile kendini asarak yaşamına son verdi.

Durumun bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale için lojmana geldiği ancak Büyükkasap'ın öldüğü belirlendi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve Cumhuriyet savcısı olay yerine geldi. Savcının evdeki incelemesi sürüyor.

Büyükkasap'ın sabah evden çıkışının gecikmesi üzerine lojmanda görevli güvenlik görevlisinin eve girdiği ve söz konusu durumla karşılaştığı öğrenildi.

Bu arada, Rektör Büyükkasap'ın evde yalnız olduğu, eşinin, Erzurum'da eğitim gören oğluyla bu kentte ikamet ettiği öğrenildi.

Özgeçmişi

1962 yılında Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Büyükkasap, 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik-Matematik Bölümünden mezun oldu. 1983 ile 1986 yılları arasında öğretmenlik yaptı. 1986 yılında bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı.

Nükleer Fizik alanında 1988 yılında Yüksek Lisansını, Atom ve Molekül Fiziği alanında 1991 yılında doktorasını tamamladı ve aynı yıl yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 1994 yılında doçent oldu. 1997 yılında İngiltere Leeds Üniversitesi'nde çalışmalarda bulundu. 1999 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlıkları yaptı.

2001-2005 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2005 yılında Erzincan Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevine getirildi. Bu görevini yürütürken 18 Mayıs 2007 tarihinde Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

İngilizce bilen Büyükkasap, Nükleer Fizik, Atom ve Molekül Fiziği ve Öğretmen Yetiştirme ve Fizik Eğitimi alanlarında 74'ü yurt dışı olmak üzere toplam 168 yayını bulunuyor. Erdoğan Büyükkasap, evli ve iki çocuk babasıydı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir