Renault-Nissan İttifakı elektrikli araçla ralliye katılacak

Elektrik motorlu modeller 11. Bibendum Kongresi'nde katılımcıların beğenisine sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı, 18 Mayıs 2011'de Berlin'de başlayacak Bibendum Kongresi'nde elektrik motorlu modellerini sahneye çıkaracak.

Renault-Nissan İttifakı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Michelin tarafından düzenlenen ve sponsorluğu yapılan sürdürülebilir ulaşımın geleceğine ilişkin 11. Bibendum Kongresi'nin 5 gün boyunca 5 binden fazla kişiyi bir araya getireceği belirtildi.

Açıklamada, Bibendum Kongresi'nde politika, sanayi ve bilim dünyasının temsilcileri ile tüm dünyadan gelen gazetecilerin yarınların ulaşım dünyasını bekleyen sorunları ve çözümlerini tartışacakları dile getirildi. Açıklamada, kongrede, forumlar, teknolojik tartışma ve sergilerin yanı sıra "gerçek koşulları" temsil eden parkurlarda rallilerin de düzenleneceği kaydedildi.

Kongredeki etkinliklerden birisinin de Renault Fluence Z.E.'nin enerji performansını, sayıları yüze varan rakip modellerinkiyle karşılaştıracağı 300 kilometrelik "Inter-city rallisi" olacağı belirtilerek, kat edilecek toplam mesafe elektrik motorlu aracın menzilini aştığı için pilotların parkurun ortasında batarya değişimi yapacakları, böylece elektrikli ulaşımın sadece şehir içiyle sınırlı olmadığını gösterecekleri bildirildi.

Halen Japonya'da, Kuzey Amerika'da ve bazı Avrupa pazarlarında satılan elektrik motorlu Nissan LEAF'in de başta 30 kilometrelik kent rallisi olmak üzere çeşitli etkinliklere katılacağı ifade edilen açıklamada, araçların hızlanma, frenleme sırasında yol tutuşu, ses düzeyleri ve yakıt ekonomisi performansları Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından test edileceği belirtildi. Aracın aynı zamanda elektrikli araçlara yönelik 125 kilometrelik bir ralliye katılacağı kaydedildi.

Açıklamada, Nissan LEAF ve Renault Fluence Z.E. modellerinin her ikisinin de 19 Mayıs'ta Berlin'deki geçit törenine katılacakları, ayrıca basın ve izleyiciler için test sürüşlerinin düzenleneceği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir