Renault-Nissan, Sevilla'da Sıfır Salımlı Ulaşım Programını başlatıyor

Proje ile Sevilla'da elektrikli aracın yaygınlaştırılması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sevilla Belediyesi ve Renault-Nissan İttifakı Sıfır Salımlı Ulaşım Programını başlatıyor.

Renault-Nissan açıklamasına göre, imzalanan anlaşma, İspanya Sanayi Bakanlığı Enerji Geliştirme Enstitüsü'nün MOVELE Planı'na katılan şehirlerden biri olan Sevilla'da elektrikli aracın yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

MOVELE Planı, elektrikli ulaşımı test etmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik bir pilot proje ve Madrid, Barselona ve Sevilla şehirlerinde elektrikli araçlar parkına enerji tedarik etmek için bir şarj istasyonları ağı kurulmasını içeriyor. Bilimsel ve teknolojik bir park olan Cartuja 93, Sevilla şehrinde batarya şarj ağının kesin olarak oluşturulmasından önce bir test merkezi olarak kullanılacak.

Anlaşma Sevilla Belediye Başkanı Alfredo Sanchez Monteseirın, Cartuja 93 S.A.Başkanı Isaías Pérez Saldana, Nissan İberya Sıfır Salım Program Direktörü Javier Redondo ve Renault İspanya Genel Müdürü Jean-Pierre Laurent tarafından imzalandı.

Renault-Nissan İttifakı tarafından başlatılan sıfır salım stratejisi ve Sevilla MOVELE Planı arasındaki sinerjiden güç alan ilgili birimler, CO2 salımlarını ve küresel ısınmayı azaltmak amacıyla elektrikli aracın benimsenmesinin teşvik edilmesine yönelik çok sayıda faaliyeti başlatmaya karar verdi.

4 yıllık bir süre için imzalanan bu anlaşma, Cartuja 93 kompleksi bünyesinde elektrikli araçların pilot kullanım şekillerinin tanımlanması, 2011'den itibaren şehirde elektrikli araçların satışının ve kullanımının teşvik edilmesi, şehir içinde bir batarya şarj ağının kurulması ve onaylanması ile ilgili görüş alış verişleri, bu yeni ulaştırma şeklinin tanıtılmasına ilişkin etkinliklerin ve eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi, sıfır salımlı araç parkı edinmeye istekli şirket ve ortakların araştırılması faaliyetlerini kapsıyor.

Ayrıca, Sevilla belediyesi şehir içinde bir batarya şarj ağının kurulmasını ve yaygınlaştırılmasını taahhüt ediyor. Belediye, kamuya açık alanlarda ve park yerlerinde uygun elektrik prizlerinin tesisini öngörecek ve sıfır salımlı araç alımını  teşvik etmek için farklı önlemleri uygulamaya koyacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir