Reuters'a konuşan SP'li yetkili: Gül ile uzlaşma sağlayamadık

Reuters'a konuşan SP'li bir yetkili yetkili, Gül ile cumhurbaşkanı adaylığı için uzlaşma sağlayamadık, kendisi SP'nin adayı olmayacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Saadet Partisi (SP) ile cumhurbaşkanı adaylığı konusunda uzlaşma sağlayamadığı ve Gül'ün SP'nin adayı olmayacağı iddia edildi.

SP ile bir süredir cumhurbaşkanı adaylığı üzerine görüşmeler yürüten Gül'ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin ortak adayı olmak istediği öne sürülmüştü. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bu süreçte, partilerinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istedikleri Gül ile defalarca bir araya gelmiş, son görüşmeyi de bu hafta içerisinde gerçekleştirmişti. Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçmeyeceğini dile getirmişti.

Süreçte gelinen noktaya ilişkin Reuters'ın sorusu üzerine SP'li bir yetkili şu değerlendirmeyi yaptı: "Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener'in durumu nedeniyle bu mümkün olmuyor. CHP'ye de bunu kabul ettirmek söz konusu değil. O nedenle görüşmelerimizden sonuç alamadık. Kendisi Saadet Parti'nin adayı da olmayacak."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Çarşamba günü yaptığı açıklamada, gündemlerinde Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı olmadığını ve olmayacağını vurgulamıştı.

"Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı düşük ihtimal"

Abdullah Gül, son günlerde yaşanan tartışmalara ilişkin yarın detaylı açıklama yapacağını duyurmuştu. Gül'ün yarın yapacağı açıklama hakkında bilgi sahibi olmadıklarını da vurgulayan SP'li yetkili, "Gül'ün çatı aday olma isteğinin önünde CHP'nin yanı sıra, bizim partimiz içerisinde de bazı engeller vardı. Genel Başkan bunların hepsini aştı. Ancak Gül istemedi" değerlendirmesini yaptı.

Aynı yetkili, SP'nin süreç içerisinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını değerlendireceğini de belirtti.

Reuters'ın haberine göre, Abdullah Gül'e yakın bir kaynak da, Gül'ün adaylık ihtimaliyle ilgili şu yorumu yaptı: "Gül zaten 'aday olurum' dememişti. Onun aday olması için devreye girenler oldu. O da asgari şartlarını sundu. Çatı adaylık bunlardan birisiydi. Bu da sağlanamadı. Yarınki açıklamasıyla ilgili bilgi sahibi olmasam da, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına adaylık ihtimalini düşük görüyorum."

Gül: Yarın konuşacağımGül: Yarın konuşacağım

 

Bu konularda ilginizi çekebilir