RIM, 4,24 milyar dolar gelir elde etti

RIM, 2011 mali yılı birinci çeyreği sonunda yüz milyonuncu BlackBerry akıllı telefonunun sevkıyatını gerçekleştirdi ve kullanıcı sayısını 46 milyona çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- BlackBerry akıllı telefonları üreticisi Research In Motion Limited'in (RIM) bu yılın birinci çeyreğin sonunda, gelirini geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 24 artırarak, 4,24 milyar dolara ulaştığı bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, RIM'in, 2011 Mali Yılı Birinci Çeyreği sonunda yüz milyonuncu BlackBerry akıllı telefonunun sevkıyatını gerçekleştirdiği ve kullanıcı sayısının da 46 milyona ulaştığı belirtildi.

Firmanın, birinci çeyreğin sonunda gelirini geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 24 artırarak, 4,24 milyar dolara ulaştığı dile getirilen açıklamada, RIM'in, birinci çeyrek boyunca, yüz milyonuncu cihazın da dahil olduğu 11,2 milyon cihazın sevkıyatını gerçekleştirdiği dile getirildi.

Açıklamada, bu çeyrekte kazandığı 4,9 milyon yeni net kullanıcı ile birlikte RIM'in toplam BlackBerry kullanıcı sayısının da geçen yıla oranla yüzde 60'lık bir artışla 46 milyona ulaştığı ve kullanıcıların yüzde 40'ının ise Kuzey Amerika dışından olduğu kaydedildi.

Ünlü araştırma şirketi IDC'nin, kısa bir süre önce RIM'i dünyanın en büyük beş cep telefonu üreticisinden biri olarak listelediği belirtilen açıklamada, RIM'in bu listedeki yalnızca akıllı cep telefonu üretimi yapan tek marka olarak dikkati çektiği belirtildi.

Tüketici pazarında büyümesini hızla sürdüren RIM'in, Fortune 500'ün içerisinde yer alan şirketlerin yüzde 90'ından fazlasının da BlackBerry çözümünü benimsemesiyle kurumsal alanda da liderliğini sürdürdüğü ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir