Rize'de sağanak

Salarha deresinin taşması sonucu mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı, bazı işyerlerini su bastı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Rize'de etkili sağanak nedeniyle Salarha Deresi'nin taşması sonucu mahsur kalan 7 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Rize'de öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Salarha Deresi taştı.

Zincirliköprü köyü mevkisinde çay bahçesinde hasat yapan 7 kişilik aile mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, telefonla itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. İtfaiye ekipleri, 7 kişinin bulunduğu yer ile yol arasına derenin üzerinden merdiven uzattı. Mahsur kalanlar, merdivenle karşı tarafa geçerek kurtuldu.

Öte yandan, Gündoğdu beldesinde,Veliköy Deresi'nde yağışla birlikte su seviyesinin yükselmesi üzerine derenin çevresindeki bazı evlerde oturan vatandaşlar tahliye edildi.

Asilsan silah fabrikasını su bastı

Öte yandan, Ardeşen ilçesinde etkili sağanak nedeniyle ASİLSAN silah fabrikasını su bastı.

Fabrikanın arkasından geçen derenin taşması sonucu fabrikanın bahçesi ve zemin katı su altında kaldı.

Fabrikanın genel müdürü Ekrem Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın arka tarafında yaklaşık 7 ay önce yaşanan heyelan sonrası büyük hasar olduğunu hatırlattı.

Heyelan riski taşıyan alanda istinat duvarı yapılması için ihale yapıldığını, bir firmanın ihaleyi kazandığını ifade ederek, "Ancak bu firma aradan geçen süre içinde çeşitli bahanelerle çalışma yapmadı. Sigorta şirketi de heyelan riski nedeniyle fabrikamızı sigorta yapmadı. Şimdi de su baskını oldu. Büyük maddi zararımız var" dedi.

Milli servet olan, silah sanayi alanında bölgenin öncü kuruluşlarından ASİLSAN'ın bu duruma düşmesinin yetkililerin ilgisizliğinden kaynaklandığı ileri süren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Heyelan riski olan alanda istinat duvarı yapılmaması durumunda ASİLSAN, şu anki konumundan daha da olumsuz durumlara düşecek. Aradan geçen 7 ayda bir şey yapılamadığını yetkililere defalarca bildirildi.Buna rağmen hiçbir sonuç alamadık. Bu alanda bir an önce önlem alınmazsa ileride heyelan ASİLSAN'ı tamamen yutacaktır. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz."