Rol paylaşıyorlar

MHP Lideri Bahçeli,PKK ve AKP'nin Türkiye'yi bölünme sürecine götürdüğünü iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKAT - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün PKK ile AKP rol paylaşımı içerisindedir. Bir adım terör, bir adım söz, bir adım terör, bir adım sözle Türkiye'yi bölünme sürecine doğru sürüklemektedirler" dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde hükümeti eleştirerek, "Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluş anından itibaren takip etmiş olduğu teslimiyetçi politika yanında ekonomide sat kurtulcu, milli meselelerde ver kurtulcu ve yakın çevrelerinin ekonomik menfaatleri uğrunda kazan kazancı olmuştur" diye konuştu.

Bugün ülkenin milli devlet, üniter yapı ve toprak bütünlüğünün büyük tehdit altında olduğunu, sorgulanır hale geldiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 1 Ağustos 2009 demokratik açılım zırvasıyla kara bir gün yaşanmıştır. O günden bu yana PKK terörü yaygınlaşıyor, tırmanıyor ve siyasallaşma sürecindeki talepleri yoğunlaşıyor. Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi, PKK ile önce reddetmiş olmasına rağmen, sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin uyarısıyla gündeme getirilmiş olan görüşmeleri kabule mecbur kalmıştır. Bugün PKK ile AKP rol paylaşımı içerisindedir. Bir adım terör, bir adım söz, bir adım terör, bir adım sözle Türkiye'yi bölünme sürecine doğru sürüklemektedirler."

Paket demokrasisiyle sömürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan seçim sonrası nasıl bir anayasa değişikliği yapacağını açıklamasını isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet ne yapacağını görsün. Bu millet ne yapacağını anlasın. Bu millet, bu anayasa değişikliğiyle Türkiye nereye götürülecektir onu bir kavramaya çalışsın. Eğer inanıyorsa sana desteğini versin ve seçil anayasa değişikliğini yap ama milleti aldatıp kandırarak bunları açıklamadan, 'anayasa ile sizlere şunu getireceğim' diyerek milleti tekrar saflığından yararlanıp paket ekonomisi, paket demokrasisi ile yoksulu sömürüp iktidar olduktan sonra PKK'ya siyasallaşma sürecinde hukuki zemin hazırlayan, Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getiren ve Türkiye'yi kaosa sürükleyen bir anayasa zehrini akıtırsan bu millet seni affetmez ve bu milletten kurtulamazsın."

Hesap vermekten korkuyor

Tokat'taki mitingin ardından Niksar ilçesine geçen Bahçeli, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar'ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Seçim yaklaştıkça Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divan korkusu sarmaya başladı. İktidara geldiğimizde yaptıklarının hesabını Yüce Divan'da soracağız" dedi.

İlçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Bahçeli, YGS'deki şifre iddialarına değinerek, şunları kaydetti:

"Gençler hayalleri olduğu için YGS'ye giriyor. Ama sınav sonucunda karşılaştıkları rezilliği düşündüğünüz taktirde, 1 milyon 700 bin gencimiz sınav sonuçları fazla veya yanlış ne olursa olsun, hepsinin kafasında bir soru işareti kaldı. 'Acaba ben bu sınavda hakkımı aldım mı? Yoksa hakkım mı yendi? Daha iyi bir puanla başka bir yerde şansım vardı da şimdi alı mı konuldum, yoksa hiç mi imtihanı kazanamadım?' gibi sorularla karşı karşıya. Esas altı çizilecek nokta bu. Bu 1 milyon 700 bin genç, 12 yıl sonra 2023 yılında 30-31 yaşlarında Türkiye'nin küresel bir güç, lider bir ülke olduğu dönemde meslekleriyle, bilgileriyle, yönetim kabiliyetleriyle lider ülkenin yöneticileri olacak. Ama bugünden hayatları kararmış, kafaları karışmış ve geleceğe karanlık bakan insanlar halinde. Öyleyse bu imtihanlarda suistimaller yapan şerefsizler, gelecekte neyi kararttıklarını biliyorlar mı?"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir