Roma dönemine ait tuvaletler bulundu

Stratonikeia Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma dönemine ait bin 900 yıllık tuvaletlere ulaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia Antik Kenti'nde, bu yıl Roma hamamı ve Batı Caddesi'nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma dönemine ait bin 900 yıllık tuvaletlere ulaşıldı 

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları devam ediyor. 

Kazı Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt, yaptığı açıklamada önceki yıllarda başlattıkları Roma hamamı ve Batı Caddesi'ndeki kazıları bu sene de sürdürdüklerini söyledi. 

Stratonikeia Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmalarını Roma hamamı ve kentin iki ana caddesinden biri olan Batı Cadde'nin başlangıcında yürüttüklerini dile getiren Söğüt, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kazılarda, kentte yaşanan depremden sonra yıkılan sütunlarla dönemin tuvaletlerini gün yüzüne çıkardık. Şu an bu alanda kazı ve sütunları ayağa kaldırma çalışması yürütüyoruz. Gün yüzüne çıkarılan tuvaletlerin ortası sütunlarla çevrili. Etrafında oturma sıraları bulunuyor. Buranın mimari bloklarını antik dönemde depremde yıkıldığı şekliyle bulduk. Kazı ve konservasyon çalışmaları bittiğinde bu sütunları olduğu şekli ile tamamen ayağa kaldırabileceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir