Rönesans yüzde 30 büyüme hedefliyor

Erman Ilıcak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı projeleri alma düşünceleri olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 2010 yılı cirolarının 1,2 milyar dolar, bunun bir milyar dolarının da inşaat grubuna ait olduğunu belirterek, bu yıl yüzde 30 civarında büyüme beklediklerini bildirdi.

Ilıcak, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yenilenebilir enerjide 200 MW'ye ulaştıklarını, 850 MW için de başvuruları olduğunu hatırlatarak, bir sınırları, hedefleri bulunmadığını söyledi.

Erman Ilıcak, "Biz orada organik olarak belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra belki halka açılmayı düşünebiliriz. Gayrimenkul ise bizim halka açılmaya çok hazırlıklı olduğumuz bir alan" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu'ndaki Seaport projelerine ilişkin soru üzerine Ilıcak, üst mahkemeden çıkacak kararı beklediklerini ifade etti. Mahkemenin bitmesi halinde projelerinin hazır olduğunu, mayısta tanıtımını yapacaklarını bildiren Ilıcak, proje ile İstanbul'un bir turizm adası olacağını ve içinde 10 otel bulunan proje ile İstanbul'u ana liman haline dönüştürme şansları bulunduğunu anlattı.

Ilıcak, "İstanbul ana liman haline dönüştüğünde 70 bin istihdam açılıyor. Projenin toplam yatırım bedeli 1,5 milyar euro. Yapım süresi 4 yıl. 700 bin metrekare kapalı inşaat alanı var. 300 bin metrekare deniz doldurulacak" dedi.

2010 yılı cirolarının 1,2 milyar dolar olduğunu belirten Ilıcak, "Bunun bir milyar doları inşaat grubunun. Ciroda bu yıl yüzde 30 civarında büyüme bekliyoruz. Holdingin aktif büyüklüğü ise 2,2 milyar dolardır" şeklinde konuştu.

Ilıcak: İngiltere'den bir firma ile görüşüyoruz

Erman Ilıcak, "Bulunduğumuz tüm ülkelerde büyümeye devam edeceğiz. Satın almalarla Rönesans'ı, önümüzdeki yıllarda Avrupa'da ve dünyada büyük bir hale getirmeyi düşünüyoruz. Gayrimenkul yatırımında önümüzdeki günlerde kesinleştireceğimiz birkaç satın almayla beraber çok ciddi bir büyüklüğe ulaşılacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı projeleri alma düşüncemiz var" dedi.

Ilıcak, Türk firmalarının satın almalar yaparak büyümeleri gerektiğini söyledi. Porr benzeri satın almalar yapıp yapmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine Ilıcak, "İngiltere'den çok eski bir firmayla görüşüyoruz. Avrupa'daki bir yabancı bankada çalışan arkadaşımız araştırma yapıyor" dedi.

İngiltere'deki şirketin 1,5 milyar euro cirosu bulunduğunu, halka açık olduğunu belirten Ilıcak, "300 milyon euro bedeli var. Bu şirkette kontrolü almayı planlıyoruz. Şirketi oradan alıp gelişmekte olan yeni pazarlarda çalışacağız" şeklinde konuştu.  

Libya'da stadyum yapacak

Ciroda önceki yıla göre 2010'da yüzde 30 büyüdüklerini ifade eden Ilıcak, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın (RGY) toplam kiralanabilir alanının 270 bin metrekareye ulaştığını, açılacak olan projelerde 400 bin metrekare olacağını bildirdi.

Libya'da 200 milyon euroluk bir stadyum inşaatı aldıklarını ve 200 milyon euroluk da yüksek katlı bir bina inşaatını almak üzere olduklarını bildiren Ilıcak, geçen yıl Suriye'de yer almaya başladıklarını ifade etti.

Verilen bilgiye göre, Adana ve İzmir Optimum AVM, Rusya'da bir AVM ve Rusya St. Petersburg'da otel, ofis ve AVM'den oluşan bir karma proje, RGY'nin bu yıl tamamlayacağı projeler arasında yer alıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir