RTÜK'ten 'yumruk cezası' açıklaması

RTÜK Başkanı Dursun, DTP'nin eski Genel Başkanı Türk'e yapılan yumruklu saldırı görüntülerine ilişkin Star TV'ye kesilen 250 bin lira para cezasıyla ilgili konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, üst kurulun kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı görüntülerine ilişkin Star TV'ye oy birliğiyle 250 bin lira para cezası vermesiyle ilgili  "Daha önce 4. maddenin (v) bendinden verilmiş uyarı ve program durdurma cezaları bulunan Star TV'ye de bu yayın ihlalinden dolayı bir kademe sonraki müeyyide olan idari para cezası verilmiştir" dedi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, yaptığı açıklamada, Star TV'ye verilen idari para cezasıyla ilgili olarak, yayın ihlalinde bulunan kuruluşlara yönelik müeyyidelerin 3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesinde düzenlendiğini belirtti.

Prof. Dr. Dursun, müeyyide sisteminin, uyarı, program durdurma, para cezası, artırımlı para cezası, yayın durdurma ve lisans iptalinden oluşan kademeli bir yapısı olduğunu söyledi.

Bu çerçevede, yayıncı kuruluşlara daha önce verilen müeyyideler esas alınarak ihlalin gerçekleştiği tarihte uygulanması gereken idari yaptırımın yapıldığını bildiren Prof. Dr. Dursun, şöyle konuştu:

"Bu yaptırım kuruluşun müeyyide siciline göre uyarı olabileceği gibi program durdurma, para cezası, artırımlı para cezası, yayın durdurma ve yayın izni iptali de olabilecektir.

Dolayısıyla, daha önce 4. Maddenin (v) bendinden verilmiş uyarı ve program durdurma cezaları bulunan Star TV'ye de bu yayın ihlalinden dolayı bir kademe sonraki müeyyide olan idari para cezası verilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir