RTÜK'ten 'Son Dakika' açıklaması

RTÜK Başkanı Yerlikaya, haberlerde 'son dakika, sıcak haber' gibi yazıların yasaklandığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayınlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile medyaya yönelik getirilen düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerlikaya, yayın yasağı veya kısıtlaması getirilen olaylara dair haberlerde 'son dakika, sıcak haber' gibi yazıların yasaklandığı yönündeki iddialara ilişkin, "Son dakika yasak değil. Bir saat, iki saat, beş saat hatta iki gün son dakika diye veriyorlar. Biz buna karşıyız" dedi.

Medyanın, terörün amacına hizmet etmeden yayın yapması gerektiğini belirten Yerlikaya, haber atlamamak için yarış yapar gibi program yaptığını ve sınırı aştığını söyledi. 

KHK kapsamında yayıncılarla bilgilendirme toplantısı yaptıklarını, toplantıya kendisinin ve üst kurul üyelerinin "baskı yapıldığı" düşünülmesin diye katılmadığını ifade eden Yerlikaya, "Toplantı bir bilgilendirme toplantısıydı. Asla sansür değildir" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin amacının eylemlerini daha fazla kişiye duyurmak olduğunu, bu çerçevede bazı yayınların adeta teröre oksijen taşıdığını belirten Yerlikaya, "Eğer biz bunu bir gün iki gün, sürekli gündemde tutarsak terörün aleyhine konuşsak da lehine oluyor. Çünkü burada terörün amacı zaten gündem oluşturmak, kaos yaratmak ve toplumu endişeye sürüklemek. Siz iki gün, 'son dakika' diye bunu anlatırsanız tam da terörün amacına hizmet etmiş oluyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Yerlikaya, "Milli güvenlik konusu gündeme geldiğinde artık toleranslı davranmanın yeri yok. Bu konularda çok toleranslı olmayacağız. Yayıncılarımız bu konulara dikkat etsinler" diye konuştu.

Tüm Son Dakika Haberleri için tıklayın.

Bu konularda ilginizi çekebilir