Ruslar'ın yeni hedefi Kemaliye

Rus turistler, sahil turizmine alternatifi doğada buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rus turistler gezip görülecek yerlerin keşfinde başkalarına parmak ısırtacak kadar deneyimlidirler. Ülkemizin sahil kentlerini artık bizden bile iyi bilen Ruslar şimdi de adını yüce Atatürk'ten alan ve vahşi doğası ile saklı cennet diye de adlandırılan Erzincan'a bağlı ilçe Kemaliye'yi (Eski adı Eğin) keşfetmeye başladılar.

Bu yıl burada 7. kez düzenlenen Uluslar arası Spor Şenlikleri ve Doğa Sporları etkinlikleri nedeniyle Moskova'dan gelen Rusların bir süre sonra vahşi doğasına hayran kaldıkları Kemaliye'yi ciddi bir turizm hedefi yapmalarına kesin gözüyle bakılmalı. Artık Erzurum onlar için en önemli kayak merkezi olalı yıllar geçti. Şimdi onlar vahşi doğada ve dağlarda yürüyüşler yapmayı ve doğanın tadını çıkartmaya yöneliyorlar.

Rusya'da dağın sadece adı var. Kafkasya bölgesini dışarıda tutarsak, bu ülkede sadece Ural dağları ile Altaylar var Rusya'da. Uralların da en yüksek tepesinin de 2500 metre olduğunu düşünürsek Rusların yüksek dağlardan ne kadar etkilendiklerini tahmin etmek zor olmaz. Uçakla Elazığ ya da Malatya veya Erzincan'a uçtuktan sonra  bir araçla 3 saatte varılabilen Kemaliye'ye bir Rus Moskova'dan yarım günde ulaşma şansına sahip. Ruslar burada Keban gölünde jet ski, tekne turu, bot gezisi yapma yanında dağlardan adeta nehir boyutunda çıkan sularda de diğer su sporlarını yapabilme şansını yakalayabilecek. Kaya Grubu'nun güvenliğini sağladığı ve Dünya'da kendi alanında en yüksek nokta olarak 440 metredeki  iki dağ zirvesi arasına kurulan çelik tellerden yapılan paraşüt atlayışı da heyecan arayan Ruslar için ayrı bir artı oluşturuyor.

Bundan böyle dağcılık ve dağ tırmanışı için Moskova'dan kalkıp Himalayalar'a kadar gitmek zorunda kalan Rus dağcıların da Uygur  Türkçesinde ‘Saklı Cennet' anlamına gelen Eğin'i dağ sporlar için tercih etmeleri bekleniyor. İlk şenliklere gelen ve buraya hayran olan Rusların gelecek yıllarda artarak yöreye gelmelerinin alt yapısı oluştu. Bu gelişimin hem turizmde deniz ve plaj dışında ki yeni  dallar olan doğa sporları, dağcılık ve doğa yürüyüşlerini de ciddi şekilde canlandıracağı ve yeni turist gruplarının artık ülkemizin sahilleri dışında ki bölgelerine de gideceği günler sanırım çok yakın…Bu beklentilerin hayata geçmesiyle de Doğu Bölgelerinde ki işsizlik de azalacak ve buralara döviz girecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir