Rusya, 'nükleerde' hedef büyüttü

Ahmet Coşkunaydın, Moskova'dan bildiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Federasyonu yetkilileri, nükleer enerji konusunda gelecek yıllara yönelik adımları şimdiden atmanın hazırlıklarını yapıyorlar. Başta Rusya olmak üzere dünyanın birçok başka ülkesinde de nükleer malzeme ve yakıt ile benzeri hizmetler sunan bir Rus kuruluşu olan TVEL gelecek yıllar için halen elinde bulundurduğu dünya pazarında ki payını büyütmek istediğini açıkladı.

TVEL'in başkan yardımcılığı tarafından yapılan açıklamalarda halen dünyadaki çok sayıda nükleer enerji santralı ve araştırma santralarına hizmet veren bu santraların önemli bir tedarikçisi olan TVEL şimdiden 2030 yılının hedeflerini belirliyor. TVEL yetkililerinin verdikleri bilgilere göre halen dünyanın nükleer enerji üretiminin tedarikinin yüzde 17'sini tek başına sağlamayı başaran kuruluş 2030 yılında bu oranı yüzde 30'a çıkarma hazırlığında. TVEL Başkan yardımcısı Pyotr Lavrenuk gelecek yıllarda nükleer enerji santrali sayısının da artmasının beklendiğini ve bunun da TVEL'in işinin artmasını körükleyeceğini söyledi.

Halen tüm dünyada var olan ve toplam sayıları 436 olan nükleer enerji santralleri bir yılda 370 GW (Giga Watt) elektrik enerjisi üretiyor. TVEL Başkan yardımcısı Pyotr Lavrenuk'a göre 2030 yılına kadar dünyadaki nükleer enerji santrali sayısı 660'a ulaşacak. TVEL halen dünyada 70 nükleer ve 30 da araştırma santralının tüm malzemelerini temin ediyor. TVEL bu satışlardan her yıl milyarlarca dolar kazanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir