Rusya, hedefi 50 milyar dolara çıkardı

Maliye Bakanı, devlete ait kurumların özelleştirme konusunda itirazlarını kabul etmeyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, önümüzdeki 5 yıl içinde özelleştirmeden 50 milyar dolar gelir beklediklerini ve devlete ait kurumların bu konudaki hiç bir itirazını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kudrin, Reuters haber ajansının Moskova'da düzenlediği, "Rusya'da Yatırım Zirvesi" toplantısında yaptığı konuşmada, "Yılda 10 milyar dolar civarında 5 yıllık bir özelleştirme programımız olacak"  dedi. Kudrin özelleştirilmesi planlanan kurumlar listesine adını vermek istemediği yenilerini eklediklerini belirterek, "Son derece üst seviyede hazırlık yapıyoruz. Hazırladığımız plan 2011 yılında başlıyor ve 5 yılı kapsıyor. Tabii bu hazırlıklarımız tamamlanırsa bu yıl içinde kesinlikle başlamayacağımız anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Özelleştirilmesi planlanan bazı kurumların, özellikle Rus petrol boru hattı tekeli Transneft'in Başkanı Nikolay Tokarev gibi özelleştirmeye karşı itirazlarının hatırlatılması üzerine de Kudrin, "Burada asıl önemli nokta hükümetin bunu yapmak istemesidir. Onlar (yöneticiler) bu konunun dışında. Bu konu üzerinde karar veren tamamen hükümet. Yöneticilerin bireysel düşüncelerinin hükümetin pozisyonunu değiştirmesine neden olacağını düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Rusya daha önce yaptığı açıklamada 5 yıl içinde 29 milyar dolarlık özelleştirme yapacağını duyurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir