Rusya Merkez Bankası 2016'da faizleri düşürebilir

2016'da faiz oranlarını düşürebileceğine işaret eden Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev, faiz düşürme kararının hangi dönemde gelebileceğine dair henüz net bir fikrinin olmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Rusya Merkez Bankası'nın bu yıl içerisinde faizleri düşürebileceğini açıkladı.

Ulyukayev, Merkezi Rusya'da bulunan Avrupa Ticaret Birliği temsilcileri ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Rusya Merkez Bankası'nın, 2016'da faiz oranlarını düşürebileceğine işaret eden Ulyukayev, faiz düşürme kararının hangi dönemde gelebileceğine dair henüz net bir fikrinin olmadığını belirtti.

Ulyukayev, Rusya Merkez Bankası'nın geçen hafta faizleri yüzde 11'de tutma kararını desteklediğini aktararak, "Öte yandan, ocak ayı enflasyon oranı da yüzde 10'a gerileyebilir. Yüzde 10 hala çok yüksek bir oran ancak geçtiğimiz dönemden daha iyiye gittiğimizi söyleyebilirim" diye konuştu.

Avrupa Biriliği'nin (AB), Rusya'nın en önemli ticaret ortağı olduğunu anımsatan Ulyukayev, "Rusya'nın ticaretini Asya'ya kaydırmaya çalıştığı doğru değil. AB bizim en önemli ortağımız konumundadır. Dünyanın en büyük ekonomileri konuşulurken, insanlar ABD ve Çin gibi örnekleri veriyor. Ancak AB ekonomisinin dünyanın en büyük ekonomisi olduğu gerçeği unutuluyor" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir