Rusya'ya beyaz et ihracı ay sonunda başlayabilir

Rusya Federasyonu'ndan cevap bekleyen Türkiye, mart sonunda beyaz et ihracatına başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Rusya Federasyonu'na 2010 yılında 60 bin ton, 2011 yılında ise 120 bin ton beyaz et ihraç edileceğini, Rusya Federasyonu'ndan cevap beklenildiğini belirtti. 
Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu'ndan bir kaç güne kadar cevap beklendiğini kaydederek, üreticilerin hazır olduğunu ve mart sonunda beyaz et ihracatına başlanabileceğini söyledi. 
Çağlayan, Türkiye'nin kanatlı et sektörüne uygulanmakta olan ithalat yasağı, 1 Şubat 2010 tarihi itibariyle kaldırılmış bulunmakta olduğunu belirterek, Tarım Bakanlığı'nın üreticilerle yaptığı toplantı ve çalışmalar sonucunda, Rusya Federasyonu'na beyaz et ihracatı konusunda ciddi bir noktaya gelindiğini belirtti.
Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın uzmanları ile birlikte sektördekilerle yaptıkları çalışma sonucunda Rusya Federasyonu'na 2010 yılında 60 bin ton 2011 yılında ise 120 bin tondan az olmamak üzere beyaz et ihracatı gerçekleştirilebileceği kararına bağlandığını ifade etti. Bakan Çağlayan, yasağın kalkması ile birlikte Rusya Federasyonu'na sadece tavuk eti değil, hindi eti, yumurta ve diğer ürünlerin ihracatını gerçekleştirmeninde mümkün olacağını açıkladı.
Çağlayan, bu ihracatın Rusya tarafından akredite olan 6 firma ve şu anda akredite işlemi devam eden 11 firma olmak üzere, 17 firma tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir