Saadet Partisi'nde istifa rüzgarı

Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından Saadet Partisi'nde Kastamonu, Karabük ve Ağrı'da bazı belediye başkanları ile il ve ilçe teşkilatları istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kastamonu, Karabük ve Ağrı'da Saadet Partisi'nin bazı belediye başkanları ile il ve ilçe teşkilatları istifa etti.

Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından Saadet Partisi Kastamonu İl Yönetimi ve 9 ilçe yönetimi, Karabük il teşkilatı ve Safranbolu hariç diğer ilçe teşkilatları istifa etti. Ağrı'nın Tutak Belediye Başkanı ile 7 ilçe teşkilatı da istifa ettiğini açıkladı.

Kastamonu İl Başkanı Necati Atak yaptığı yazılı açıklamada, il yönetimi ile merkez, Abana, Ağlı, Araç, Çatalzeytin, Doğanyurt, İhsangazi, Taşköprü ve Seydiler ilçe yönetimlerinin partiden istifa ettiğini bildirdi. Daday ve Tosya ilçe yöneticilerinin de bir süre bekleme kararı aldığı belirtildi.

Saadet Partisi Karabük İl Başkanı İzzet Çelik, bazı ilçe başkanları ve parti üyeleriyle birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu hariç diğer ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin yaklaşık yüzde 80'inin istifa ettiğini söyledi.

Ağrı'nın Tutak ilçesinin Saadet Partili Belediye Başkanı Bülent Osmanağaoğlu, Ağrı'da düzenlediği basın toplantısında, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasından sonra kentteki 7 ilçe teşkilatı ile ortak karar aldıklarını ve partiden istifa ettiklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir