Sabancı Enerji, faaliyetlerini tek çatı altında topluyor

Kuruluş işlemlerinin yılbaşından önce tamamlanacağı belirtirken, söz konusu adımla Türkiye'nin en büyük enerji şirketinin kurulacağı vurgulandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding, enerji faaliyetlerini tek çatı altında toplama kararı alırken, bu adımla Türkiye'nin en büyük enerji şirketinin kurulacağını duyurdu.

Sabancı Holding'in bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı'nda, yüzde 50 oranında iştiraki olan Enerji Üretim, Enerji Toptan Satış, Doğal Gaz Toptan Satış ve Elektrik Dağıtım Şirketleri hisse senetlerinin kısmi bölünme yoluyla, A.Ş. (Anonim Şirket) olarak kurulacak Enerjisa şirketine ayni sermaye olarak devredilmesine ilişkin işlemleri yapabilmesi için, Holding Yönetim Kuruluna yetki verme kararı alındı.

Sabancı Holding'in kısmi bölme işlemi sonrasında diğer ortak Verbund da söz konusu şirketlerde sahip olduğu yüzde 50 oranındaki hisse senetlerini A.Ş. olarak kurulmasını tamamlayan Enerjisa şirketine ayni sermaye olarak devredecek. Böylece yeni kurulan Enerjisa şirketi söz konusu 4 şirketin yüzde 100 oranında sahibi olacak.

Genel Kurula Başkanlık yapan Güler Sabancı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "A.Ş. olarak kurulacak olan Enerjisa şirketi üst şirket olacak ve elektrik üretim, dağıtım, perakende ve ticaret şirketlerinin tek çatı altında toplanmasıyla, Türkiye'de ilk kez bu büyüklükte bir entegrasyona gidilerek, çok önemli bir enerji şirketinin kuruluşuyla ilgili ilk adım atıldı" dedi.

Yapılan açıklamada, şirketin kuruluş işlemlerinin, yılbaşından önce tamamlanacağı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir