Sabancı mezunları Boston'da buluştu

Sabancı, dünyanın ekonomik krizin ardından toparlanmaya başladığını ve Türkiye'nin de toparlanmakta olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOSTON- Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesinin dünya çapında bir üniversite olmasını istediklerini ve mezunların desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Güler Sabancı, Boston'da ünlü Harvard Meydanında bulunan Charles Otelde, Sabancı Üniversitesi mezunları ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. ABD'de üçüncü kez düzenlenen buluşmada Güler Sabancı, Amerika'nın çeşitli üniversitelerinde, çoğunluğu burslu olarak lisansüstü çalışmalar yapan ya da iş hayatına atılan Sabancı Üniversitesi mezunlarıyla görüştü. Bu yıl da yoğun katılımın olduğu buluşmada Güler Sabancı, Harvard, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Brown, Columbia, Northeastern Üniversitelerinin yanı sıra California bölgesindeki üniversitelerde lisansüstü çalışmalarını sürdüren 60'ın üzerinde mezunla ABD'deki çalışmaları ve gelecekleri ilgili planları hakkında tek tek sohbet etti.

Boston'daki mezunlar buluşmasına, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Boston'da her yıl mezunlar buluşmasının düzenlenmesine büyük katkıda bulunan Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Berktay ve aralarında Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'in de bulunduğu Boston'ın çeşitli üniversitelerinden Türk ve yabancı öğretim üyeleri katıldı.

ABD'deki 3. buluşma

Güler Sabancı tüm mezunlara hitaben İngilizce yaptığı konuşmada, kendileriyle ABD'de 3. kez bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Mezunlarla geçen yılki görüşmenin ardından bir yıl geçtiğini ve 2009 yılının tüm dünya için zor bir yıl olduğunu ifade eden Sabancı, dünyanın ekonomik krizin ardından toparlanmaya başladığını ve Türkiye'nin de toparlanmakta olduğunu söylemekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Sabancı Üniversitesinin eğitim hayatına 11 yıl önce başladığını anımsatan Sabancı, Sabancı Üniversitesi projesine katkıda bulunanların "olağanüstü enerji" harcadıklarını, üniversitenin bu yüzden bugünkü başarılarına imza attığını söyledi. Bu kapsamda Prof. Berktay ve ekibine ABD'de 3. buluşmayı düzenledikleri için teşekkür eden Sabancı, gülümseyerek, "Artık ABD'deki bu mezunlar buluşmasını resmen yıllık buluşma olarak nitelendirebiliriz" dedi.

Güler Sabancı, mezunlara şöyle seslendi:

"Olağanüstü başarılara ulaşmak ve fark yaratmak için o işe olağanüstü enerji koymanız gerekir ve eminim ki sizler de Sabancı Üniversitesi mezunları olarak bunu yapıyorsunuz, çünkü içinizden akademisyen olmayı seçenleriniz var, doktoralarını bitirenleriniz var ve Sabancı Üniversitesine öğretim üyesi olarak dönmek isteyenleriniz var, bunu görmeyi çok istiyorum, bu benim hayalim."

ABD'deki mezunlar buluşmasını, Harvard ve MIT gibi asırlardır eğitim sahnesinde olan üniversitelerin bulunduğu Boston'da yaptıklarına dikkat çeken Sabancı, "Biz de niye bu kurumlar gibi olmayalım, daha 10 yıllık bir geçmişimiz var ama bizim de 400-500 yıllık bir ufka sahip olmamız gerek ve bunu gerçekleştirmemizde sizlere güveniyorum" diye konuştu. Sabancı, konuşmasının sonunda salondan büyük alkış aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir