Sabancı, Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı oldu

Ferit Şahenk de Türk-Alman İş Konseyi Başkanlığı'na yeniden seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığına seçildi.

DEİK'ten yapılan yazılı açıklamada, DEİK ''Avrupa Birliği Bölgesi İş Konseyleri''nin genel kurullarının bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İstanbul'daki binasında yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığına Suzan Sabancı Dinçer'in seçildiği, Başkan Yardımcılığı görevlerini ise Tezcan Yaramancı, Remzi Gür, Serpil Timuray ve Şerif Egeli'nin üstlendiği kaydedildi.

Suzan Sabancı Dinçer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İngiltere'nin, Türkiye'nin hem siyasi alanda işbirliği içinde bulunduğu hem de çok boyutlu ekonomik bağları olan bir ülke olduğunu belirterek, yakın dönemde İngiltere Başbakanı David Cameron'ın İngiltere'nin geleneksel stratejik ortağı ABD'den hemen sonra ilk yurt dışı gezisini Türkiye'ye düzenlemesinin, iki ülke arasındaki yakın ilişkiyi daha da güçlendirdiği, aynı zamanda İngiltere hükümetinin Türkiye'ye verdiği önemin altını çizdiğini ifade etti.

İngiltere'nin Türkiye için AB'ye giden yolda işbirliği yapacağı önemli bir müttefik olduğunu, bu süreçte iş çevrelerinin ve ticari ilişkilerin katkısının çok önemli olduğunu belirten Suzan Sabancı Dinçer, iki ülke arasındaki işbirliğinin karşılıklı ve dengeli olarak güçlendirilmesi hedefiyle yola çıkan DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi'nin bugüne kadar bu yönde yaptığı çalışmaları artırarak devam ettireceğini bildirdi.

Açıklamada, Suzan Sabancı Dinçer'in, aynı zamanda dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Chatham House) Danışma Kurulu ve Prens Charles'ın tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerini yürüttüğü The Prince's Charities Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüttüğü hatırlatıldı.

İki yıl görev yapacak Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu'nda ayrıca Serpil Timuray, Bülent Adanır, Özcan Tahincioğlu, Osman Boyner, Cansen Başaran Symes, Elif Bilgi Zapparoli, Cem Duna, Dilek Bil, Funda Çağlan Mursalıoğlu, Yağız Eyüboğlu, Cafer Sait Okray, Didem Engin, Tayfun Uğur, Hüseyin Selami Çelebioğlu, Fuat Oktay ve Cüneyt Çalık da yer aldı.

Bu arada Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in, iki yıldır sürdürdüğü Türk-Alman İş Konseyi Başkanlığına yeniden seçildiği bildirildi.

Türk-Alman İş Konseyi Yürütme Kurulu, Şahenk'in yanı sıra Mehmet Ali Yalçındağ, Cüneyd Zapsu, Ersin Akyüz, Agah Uğur, Volkan Vural, Michael Wiemann, Engin Tuncay, Levent Çakıroğlu, Banu Özcan, Halil Doğan Bolak, Koray Arıkan, Korhan Kurdoğlu, Emir Ali Bilaloğlu, İslam Kaya, Yalçın Egemen, Ali Cıngıllıoğlu, Arzu Orhon, Fuat Oktay ve Ahmet Yamaner'den oluştu.

AB İş Konseyi Başkanları

Açıklamada, bugün yapılan seçimler sonucunda AB İş Konseyi Başkanları şu isimlerden oluştu:

''Türk-Avusturya İş Konseyi: Şadi Gücüm (Çukurova Holding)

 Türk-Belçika İş Konseyi: Pınar Eczacıbaşı (JP Trust)

 Türk-Bulgar İş Konseyi: Yalçın Egemen (Oynurden Kimya)

 Türk-Çek İş Konseyi: Nazmi Akıman (Yüce Auto)

 Türk-Danimarka İş Konseyi: Feyhan Yaşar (Yaşar Holding)

 Türk-Estonya İş Konseyi: Galip İlter (UDT Demir)

 Türk-Finlandiya İş Konseyi: Halil Kulluk (Intekno AŞ)

 Türk-Fransız İş Konseyi: Hasan Çolakoğlu (TEB)

 Türk-Hollanda İş Konseyi: Osman Okyay (Kalekalıp)

 Türk-İrlanda İş Konseyi: Süreyya Yücel Özden (Gama)

 Türk-İspanya İş Konseyi: Zeynel Abidin Erdem (Erdem Holding)

 Türk-İsveç İş Konseyi: İshak Alaton (Alarko Holding)

 Türk-İtalya İş Konseyi: Zeynep Bodur Okyay (Kale Seramik)

 Türk-Letonya İş Konseyi: Serkan Kaptan (TAV)

 Türk-Litvanya İş Konseyi: Gürsel Öngören (Öngören Hukuk Bürosu)

 Türk-Macar İş Konseyi: İsmet Güral (Güral Porselen)

 Türk-Malta İş Konseyi: Halis Çakmak (Camelot Air)

 Türk-Polonya İş Konseyi: Selçuk Aksoy (Reach Global)

 Türk-Portekiz İş Konseyi: Fahri Gökyayla (Diplomat Dış Ticaret)

 Türk-Romanya İş Konseyi: Fatih Karamancı (Süperlit)

 Türk-Slovak İş Konseyi: Akay Gökçe (İvedi Finansal Hizmetler)

 Türk-Sloven İş Konseyi: Başar Arıoğlu (Yapı Merkezi)

 Türk-Yunan İş Konseyi: Selim Egeli (Shenco AŞ)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir