Sabancı Üniversitesi, EARIE'ye ev sahipliği yapıyor

Sanayi iktisadı alanında çalışan 350'yi aşkın iktisatçı akademisyeni bir araya getiren konferansın bu yıl 37'ncisi gerçekleştiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanayi iktisadı alanının önemli etkinliklerinden biri sayılan Avrupa Sanayi İktisadı Derneği Konferansı (EARIE), Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul'da başladı.

Sanayi iktisadı alanında çalışan 350'yi aşkın iktisatçı akademisyeni bir araya getiren konferansın bu yıl 37'ncisi gerçekleştiriliyor. 4 Eylül Cumartesi günü sona erecek konferansta, rekabet politikaları, piyasa düzenlemeleri, girişimcilik, araştırma-geliştirme, şirket evlilikleri, verimlilik gibi konuların ele alındığı paralel oturumlar düzenleniyor.

Merkez Bankası, Rekabet Kurumu ve Türk Telekom'un desteğiyle yapılan konferansta bugün ABD Adalet Bakanlığı Antitröst Bölümü'nde iktisattan sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Carl Shapiro, "Birleşmelerin Ekonomik Analizi: Teori ve Pratik" başlıklı, yarın London School of Economics Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Van Reenen, "Üretkenlik, Piyasa Yapısı ve Yönetim" başlıklı konuşma yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir