Sabancı Vakfı'ndan 258 lira burs desteği

Vakıfın verdiği karşılıksız burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında üniversitelere yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Vakfı, üniversiteli gençlere karşılıksız burs desteği veriyor.

Vakıftan yapılan açıklamada, öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerine ve kendi geleceklerini yaratmalarına katkıda bulunmak amacıyla verdikleri karşılıksız burs başvurularının 15 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında üniversitelere yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, vakfın "Üniversiteye Giriş Bursu", "Kalkınmada Öncelikli İller", "Engelli Öğrenciler" ve "Sabancı Vakfı-Vista Bursu" olmak üzere 4 ayrı bursunun, bu yıl 1300'den fazla öğrencinin eğitim masraflarına destek olacağı belirtildi.

Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere Ekim-Haziran arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsayan Sabancı Vakfı burslarının karşılıksız olduğu ifade edilen açıklamada, "Üniversiteye Giriş Bursu" almaya hak kazanan bursiyerlere 2010-2011 ders yılında aylık 285 TL ödeneceği kaydedildi.

Açıklamada, vakfın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelerin Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Ortadoğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri olduğu bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir