Sabancı ve Özyeğin'in kontenjanları doldu

İki üniversitenin ilk yerleştirmede kontenjanları doldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2008 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yerleştirme sonuçlarına göre, Sabancı ve Özyeğin üniversiteleri ilk yerleştirmede kontenjanlarını doldurdu.

Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 10. akademik yılına giren Sabancı Üniversitesi'nin 2008 ÖSS sonuçlarına göre 580 kişilik kontenjanının tamamını Türkiye'nin 39 farklı ilinden başarılı öğrencilerle doldurduğu belirtildi. Üniversiteye yerleştirilen öğrencilerin yüzde 62'sinin tercih sıralamasında Sabancı Üniversitesi'ne ilk üç sırada yer verdiğinin belirtildiği açıklamada, kontenjanının tamamını ilk yerleştirmede dolduran üniversiteyi tercih eden öğrencilerin yüzde 8'inin yerleştirme başarı sırasına göre ilk 1000'de yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, ilk 100'de yer alan 8 öğrencinin yanı sıra TÜBİTAK katkı puanıyla bir öğrencinin de yine Sabancı Üniversitesi'ni tercih ettiği ifade edildi.

Sabancı Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerin yüzde 30'unun aralarında Koç, Üsküdar Amerikan, İzmir Amerikan, Robert, Saint Joseph, Saint Benoit, İtalyan, Alman, Avusturya Lisesi ve Notre Dame De Sion'un da yer aldığı yabancı dilde eğitim veren özel liselerden, yüzde 15'inin ise aralarında Bornova Anadolu, Kadıköy Anadolu, Kartal Burak Bora Anadolu, Üsküdar H. Avni Sözen Anadolu, Galatasaray Lisesi, İstanbul Lisesi, Kabataş Lisesi ve Ankara Fen Lisesi'nin de bulunduğu Anadolu ve Fen liselerinden olduğu belirtildi. Açıklamada, Sabancı Üniversitesi'ni İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Kocaeli, Antalya, Ankara, Denizli, İçel, Samsun ve Eskişehir başta olmak üzere 39 farklı ilden öğrencilerin tercih ettiği kaydedildi.

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da İşletme lisans programı ile bu yıl eğitime başlayacak üniversitenin 210 öğrencilik kontenjanının, 2008 ÖSS EA-2 sonuçlarına göre 298.55 puan ortalama ile dolduğu bildirildi. Üniversiteyi tercih eden öğrencilerin üçte birinin ÖSS sıralamasında ilk yüzde 10'da olduğunun belirtildiği açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Erhan Erkut, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz, ÖSS sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencilerimizin yüzde 60'ının ilk üç tercihleri arasında yer aldı. Öğrencilerimizin yüzde 12'si ise üniversitemizi ilk tercih olarak seçti. Yükselen mesleklerde iş dünyasının en aranılan mezunlarını yetiştireceğiz. Amacımız mezunlarımızın ilk günden itibaren çalıştıkları kurumlarda katma değer yaratacak bir donanımla iş hayatına atılmaları olacaktır."