Sabancı, yakın coğrafyada fabrika bakıyor

Göçmen, çimentoda yeni satın alma çalışmalarının şekillenmek üzere olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Türkiye ve yurt dışında fabrika alma çalışmalarının şekillenmek üzere olduğunu açıkladı.

Sabancı Çimento Grubu'nun Türkiye'de en güçlü bilançolara sahip çimento grubu olduğunu belirten Göçmen, şöyle konuştu: "Holdingin strateji haritasında hızlı büyüme potansiyeli taşıyan sektörlerin başında geliyoruz. Yurt dışında ülke riski alınabilecek bir ülke olsun istiyoruz. Aynı zamanda demografik yapısı uygun olsun, bizim mevcut fabrikalarımızla sinerji yaratabilecek coğrafi konumda bulunsun, rahat adapte olabileceğimiz kültürel değerleri paylaşan coğrafyalarda bulunsun istiyoruz.

Gideceğimiz yer tek bir ülke, tek bir fabrika olmayacak. Baktığımız yerler Türkiye'yi çevreleyen coğrafyalar. Geniş anlamda Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar. Bütün hedefimiz bu yıl içinde önemli bir satın almayı yapabilmek. Türkiye'deki fırsatlara da bakıyoruz. Buradaki fırsatları parasal değil, rekabet yönünden alamayabiliriz."

Göçmen, satın almanın bu yılın sonundan önce olamayacağını söyledi.

Sabancı Çimento Grubu'nun toplam cirosunun geçen yıl 1,5 milyar lira olarak gerçekleştiğini, bu yıl üretim olarak artış olmayacağını, ciro artışının ise fiyatlarla bağlantılı olarak yüzde 10-15 düzeyinde olabileceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir