Sabancı'da yeni CEO Zafer Kurtul

Ahmet Dördüncü 19 Temmuz 2010 tarihi itibariyle tüm görevlerinden ayrılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding'de Ahmet Dördüncü 19 Temmuz 2010 tarihi itibariyle tüm görevlerinden ayrılıyor. Dördüncü'nün yerine Zafer Kurtul atandı.

Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, Ahmet Cemal Dördüncü'nün H. Ö. Sabancı Holding AŞ Chief Executive Officer'lık ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden 19 Temmuz 2010 tarihi itibariyle kendi isteği doğrultusunda ayrılma talebinin kabulüne aynı tarihten geçerli olmak üzere Zafer Kurtul'un H. Ö. Sabancı Holding A.Ş.'ne, Chief Executive Officer ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına karar verildiği bildirildi.

Verilen bilgiye göre Sabancı Holding Chief Executive Officer'lığı görevine atanan Zafer Kurtul İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1982 yılında University of Wisconsin-Madison'dan Finans alanında yüksek lisans (MBA) derecesi almış  Citibank, Chemical Mitsui Bank, BNP-Ak-Dresdner Bank, Societe Generale ve Tekfenbank AŞ'de çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu.

1988 yılında Akbank bünyesine Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Zafer Kurtul, Kasım 2000-Haziran 2009 tarihleri arasında Genel Müdür olarak görev yapmış, Haziran 2009'da ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Chartered Financial Analyst (CFA) unvanına sahip olan Zafer Kurtul, Institut International d'Etudes Bancaires (Uluslararası Bankacılar Enstitüsü) üyesi.

Bu konularda ilginizi çekebilir