Sabancı'dan 918 milyon lira net kâr

Satışları 9.8 milyar liraya ulaşan Holdingin ilk yarı karı yüzde 52 oranında arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding'in yılın ilk altı aylık döneminde net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 oranında artarak 918 milyon liraya yükseldi.

Sabancı Holding açıklamasına göre, Holding'in 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle sona eren altı aylık döneme ait konsolide mali tablolarında, satışları 9 milyar 802 milyon lira, faaliyet karı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artış göstererek 2 milyar 451 milyon lira olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding'in toplam varlıkları 30 Haziran 2010 tarihinde, yılbaşına göre yüzde 9 artış ile 122 milyar 496 milyon lira, özkaynakları ise yüzde 6 artış ile 21 milyar 977 milyon liraya ulaştı.

Kurtul: Büyümeyi hızlandırarak sürdüreceğiz

Dünya'da pek çok ülkenin global krizden ağır şekilde etkilendiği bu dönemde Türkiye ekonomisinin güçlü bankacılık sektörü, ekonomi yönetiminin mali disiplini koruması, özel sektörün dinamizmi ve verimlilikte sağladığı yüksek artış ve dış pazarlarda sağladığı başarılar sayesinde hızlı bir toparlanma gösterdiğini ifade eden Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, şunları kaydetti:

"Nüfus yapısı çok genç olan ülkemizde daha hızlı istihdam artışı yaratmamız, odaklanmamız gereken konuların başında gelmektedir. 2010 yılında yakaladığımız yüksek oranlı büyüme sayesinde istihdam artışının yükselişe geçtiğini görüyoruz. Yılın ilk üç ayında yüzde 12'ye yakın büyüme gösteren ekonomimizin 2010 yılında yüzde 5 büyüyeceğini tahmin ediyoruz.

Düşük enflasyon ve düşük reel faiz ortamının ülkemizde yatırımların canlanmasına ve ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz.

Sabancı Grubu olarak ülkemizin geleceğine güvenle bakıyoruz ve ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı yapmaya devam edeceğiz. Sabancı Grubu olarak hedefimiz sağlıklı büyümemizi önümüzdeki dönemde hızlandırarak sürdürmektir. 2010 yılının başarılı performansına katkıda bulunan hissedarlarımıza, personelimize ve müşterilerimize teşekkür ederiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir