”Sabıkalı Başbakan'ın CHP'yi ihbar etmesi gülünç”

CHP sözcüsü Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kocaeli mitingindeki CHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, ''Laiklik ilkesini ihlalden sabıkalı olan Başbakan'ın, CHP'yi Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar etmesi gülünçtür'' dedi.

Özyürek, yazılı açıklama yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kocaeli mitingindeki CHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi. Mustafa Özyürek, açıklamasında şunları kaydetti:

''Cumhuriyet Başsavcılığı, bütün partilerin söylem ve eylemlerini görevi gereği izlemek zorundadır. Sayın Başbakan'ın muhbirlik yapmasına ihtiyaç yoktur. CHP, anayasa ve yasalara saygılı, laik, demokratik cumhuriyet ilkelerine içten bağlı bir partidir. Çarşaflı bazı kadınlarımızın partimize katılması, ihtiyaç duyulan yerlerde Kur'an kursu açılması için belediyelerin yer tahsis etmesi laiklik ilkesiyle çatışmaz.

CHP, partiye üye olmak isteyenlere kılık ve kıyafetleri nedeniyle engel olmayı insanların parti seçme özgürlüğüne aykırı bulmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığına, ihtiyaç duyulması halinde Kur'an kursları açılması için mekan tahsisini ise insanların sağlıklı ortamlarda Kur'an-ı Kerim öğrenmesine katkıda bulunmanın doğal sonucu olarak değerlendirmektedir.''

CHP'nin, kaçak Kur'an kursu açanların cezalarının indirilmesi için Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliklere şiddetle karşı çıktığını hatırlatan Özyürek, şöyle devam etti:

''Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu karara bağlanmış bir partinin Genel Başkanı olan Erdoğan bize laiklikten bahsedemez.

Laiklik ilkesini ihlalden sabıkalı olan Başbakan'ın, CHP'yi Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar etmesi gülünçtür. Böylece Recep Tayyip Erdoğan gammazlama ve muhbirlik yapma tıynetinde olduğunu göstermektedir.''