Sadece silahla mücadele edilmez

Gül, "Tüm imkanlar seferber edilir. Yeri geldiğinde TSK, yeri geldiğinde diplomasi devreye girer" dedi ve ekledi: "Sözlerimi yanlış anlaşılmasın."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bütün halkımız ve bütün devletimiz, bütün imkanlarıyla terörle mücadeleye devam etmektedir. Önemli olan terörü devre dışı bırakmak, terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkarmaktır. Bunun için varımızla, yoğumuzla bu mücadeleye devam edeceğiz. Tüm imkanlar seferber edilir. Yeri geldiğinde TSK, yeri geldiğinde diplomasi devreye girer" dedi.

Gül, Sarıyer Çayırbaşı Karayolu tünel inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin "PKK'nın eylemsizlik kararından sonra hükümetin veya devletin, Abdullah Öcalan ile irtibat kurduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu konuda gözler devletin başı olarak size çevrildi. Bu konuda neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine, Türkiye'nin başındaki en büyük belanın terör olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır terörle mücadele edildiğini vurgulayan Gül, "Maalesef terörle beraber yaşıyoruz. Burada binlerce şehidimiz var. Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için, halkımızın huzuru için, canını, en kıymetli varlığını veren şehitlerimiz var, gazilerimiz var" diye konuştu.

Gül, "Bütün halkımız ve bütün devletimiz, bütün imkanlarıyla terörle mücadeleye devam etmektedir. Önemli olan terörü devre dışı bırakmak, terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkarmaktır. Bunun için varımızla, yoğumuzla bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

 "Yeri geldiğinde TSK, yeri geldiğinde diplomasi devreye girer"

Gül, terörle sadece silahla değil, tüm imkanlar seferber edilerek mücadele edileceğini, terör örgütünü yok etmek için de tüm imkanların ortaya konacağını belirterek, "Yeri geldiğinde diplomasi devreye girer, yeri geldiğinde silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz, yeri geldiğinde terörle karşı karşıya olan bölgelerimizdeki halkımızı kazanmak için başka unsurlar devreye girer. Ekonomik, sosyal kalkınma, kültürel faaliyetler, hepsi bunun bir parçasıdır" dedi.

Gül, bir gazetecinin, "PKK'nın eylemsizlik kararından sonra hükümetin veya devletin Abdullah Öcalan ile irtibat kurduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu konuda gözler devletin başı olarak size çevrildi. Bu konuda neler diyeceksiniz" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Bir devletin görevi terörü bitirmektir. Yani terörü bitirmekle, terör örgütünü bitirmek... Bu tabii ki devletin görevidir. Devletin bütün kurumları, başta silahlı kuvvetler, emniyet, istihbarat teşkilatları, hepsi bütün gücüyle terörü bitirmek, yeni şehitler vermemek ve önümüzdeki bu tehdidi yok etmek için görevlidir. Hepimizin görevi budur, yoksa sürekli şehit vermek, sürekli gazi vermek değildir. Bunu bitirmek Türkiye'nin birinci önceliğidir. Bunu her zaman açıkladım. TBMM'de yaptığım konuşmalarda, zaman zaman fırsat buldukça da bu açıklamaları yaptım."

Cumhurbaşkanı Gül, terörü bitirmenin hükümetlerin de birinci önceliği olması gerektiğini ifade ederek, "Terörle sadece silahla mücadele edilmez. Terörle bütün imkanlar seferber edilerek mücadele edilir. Terör örgütünü yok etmek için de bütün imkanlar ortaya konur" dedi.

Terörle mücadelede tüm ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ülkeler arasında nasıl El Kaide ve diğer terör örgütleri konusunda dayanışma varsa Türkiye'nin başındaki bela olan terör örgütüyle mücadele için de dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir