Sadullah Ergin istifa etsin

MHP lideri Bahçeli, PKK ve Hizbullah zanlılarının tahliyeleri nedeniyle hükümeti ve Adaletr Bakanı'nı eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tutukluluk süreleri nedeniyle yapılan tahliyeleri değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 'siyasi sorumluluğunun gereğini yerine getirerek ya istifa etmesini ya da görevden alınmasını' istedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Örgütlü suçlar kapsamında en hunhar cinayetleri işleyen ve insanlık dışı yöntemlerle canlara kıyan PKK ve Hizbullah teröristlerinin tahliye edilmesi ve bunların davul, zurnalı törenlerle karşılanması milletimizde infial yaratmıştır" dedi.

"Mesele yalnızca Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 102. maddesi kapsamında bazı katillerin serbest kalması değildir" diyen Bahçeli, yaşananların "hukuktaki sarsıntıların ve adaletteki gerilemenin yalnızca bir örneği" olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Söz konusu maddenin 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle, tutukluluk halleri devam edenlerin serbest kalacağı bilinmesine rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması ihmaldir, aymazlıktır ve gafletten öte bir davranıştır. Bu kadar ertelenen maddenin yürürlük tarihi, biraz daha ileri bir tarihe bırakılabilir ve iş yükünün fazlalığından kaynaklanan mazeretlerin de önüne geçilebilirdi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir