Sağanak 'etkili' yağıyor

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de yağış hayatı olumsuz etkiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR/MANİSA/ÇANAKKALE - İzmir ve Manisa'daki sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale'de son 3 saatte metrekareye 17 kilogram yağış düştü.

İzmir'de saat 23.00 sıralarında gök gürültüsüyle başlayan sağanak, Çiğli, Karabağlar, Konak ve Balçova ilçelerinde etkili oldu. İnciraltı ve Bahçelerarası semti ile Örnekköy Yamanlar Koleji arkasındaki sokaklarda bazı araçlar yağmur nedeniyle mahsur kaldı. Poligon semtinde ise metro inşaatı nedeniyle açılan çukurlar suyla doldu. Çiğli, Karabağlar ve Konak ilçelerinde bazı konutlarla alt geçitleri su bastı. Dün gece saat 23.25'te başlayan ve 00.40'a kadar etkili olan sağanak yağışta metre kareye 37,6 kilogram yağmur düştü. İzmir, 1938–2009 yılları arasında (72 yıllık) 7,7 kilogram olan Haziran ayı yağış ortalamalarının yaklaşık 5 katı üzerindeki yağışı sadece 1 saat 15 dakikada almış oldu.

Manisa'da da bir saat süren gök gürültülü sağanak sırasında Barbaros Mahallesi'nde bir evin ikinci kat balkonuna yıldırım düştü. Yaklaşık iki metre karelik beton balkon yıkıldı.

Çanakkale'de etkisini artırıyor

Çanakkale'de son 3 saatte metrekareye 17 kilogram yağış düştü.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, etkisini artırarak sürdürüyor. Yağış nedeniyle kentin bazı kesimlerindeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale'de son 3 saatte metrekareye 17 kilogram yağış düştüğünü ve yağışların hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdiler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir