Sağanak yağışa dikkat

Yurdun batı, iç kesimleri ile Antalya çevresi kuvvetli yağışların etkisinde kalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurdun iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli, sabah Muğla, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ankara ile Antalya'nın Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hava sıcaklığı, Marmara ve Ege'de 4 ila 6, Trakya'da 6 ila 8 derece olmak üzere batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta, İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-65 km/saat) esecek.

Yağışlar artacak

Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli, sabah Muğla, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ankara ile Antalya'nın Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın; İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-65 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (deniz, kara ve hava ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

İDO dış hatlar iptal

Marmara Bölgesi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.    

İDO'dan alınan bilgiye göre, hava muhalefeti nedeniyle Bandırma-Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferi ile Bostancı-Armutlu, Bostancı-Bandırma, Kadıköy-Bursa ve Yenikapı-Bandırma dış hat seferleri karşılıklı olarak gerçekleştirilemeyecek.

Şehirlerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-65 km/saat) şeklinde esecek 16

ANKARA: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor 17

IZMIR Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 21

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor 23

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 16

ERZURUM: Parçalı bulutlu 16

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 26

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, İstanbul Boğazı başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-65 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bölge genelinde kuvvetli, sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin batısında (Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir) kuvvetli, Ankara çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir