Sağanak yağışa dikkat!

Hava sıcaklığı 2 ile 4 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA – Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, hava sıcaklığı Marmara’nın doğusu ile Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, Marmara'nın Doğusu ile Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 6, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
İZMİR: Parçalı zamanla az bulutlu (26) 
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu (28) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (26) 
SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23) 
VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16) 
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (15) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22) 
 
[PAGE]
 
Bölgelerde hava durumu
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda sis bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Isparta, Muğla Bodrum ve Denizli Çardak ile öğle saatlerine kadar Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde sis bekleniyor. 
AKDENİZ: Parçalı, zamanla doğu kesimleri çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Isparta çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve batısı ile zamanla doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinde sis bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bolu çevrelerinde sis bekleniyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz bölümünün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, güneyi ile zamanla Iğdır, Kars ve Ardahan dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir