Sağanak yağışa dikkat

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Karadeniz bazı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey ilçeleri ile Bilecik çevreleri, öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin'in iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli (4)

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif yağmurlu. (12)

İzmir: Az bulutlu. (13)

Adana: Parçalı bulutlu. (20)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (20)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu. (12)

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli. (0)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (14)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey ilçeleri ile Bilecik çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer yoğun pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimleri yağmurlu ve sağanak yağışlı, Artvin'in iç kesimleri kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.