Sağlam yere, sağlam binalar inşa edilecek

Bakan Eroğlu, deprem bölgesindeki faaliyetler hakkında bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
VAN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Van'ı yeniden inşa edeceğiz. Sağlam yere, sağlam binalar kesinlikle inşa edilecek" dedi.
Van'daki kriz merkezinde gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, deprem bölgesine yapılanları anlattı.
Van'da çok ciddi çalışmaların yapıldığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:
"İnşallah şu anda çok ciddi çalışmalar başladı. Van'ı yeniden inşa edeceğiz. Sağlam yere, sağlam binalar kesinlikle inşa edilecek. Bunun çalışmaları büyük çoğunlukla bitti. İnşallah çok hızlı yapacağız."
Bin 13 kişi tesislere yerleştirildi
Eroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerinin tümünün depremzedelere hizmet verdiğini anlatarak, "Şu ana kadar bin 13 kişi o tesislere yerleştirdik. Yaklaşık 800 kişilik yer de ayırdık. Sırf bizim bakanlığın tesislerinde yaklaşık bin 800 kişiyi yerleştirmiş olacağız" diye konuştu.
Ziyareti sırasında bakanlığının tüm genel müdürlerinin kendisine eşlik ettiğini bildiren Eroğlu, "Tabii devlet olarak biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Şunu da ifade edeyim buradaki yatırımlar hiçbir aksaklığa mahal bırakmadan devam edecektir. Bu konuda bütün ödenekler ayrılmıştır. Endişeye mahal yoktur. Biz mesela burada inşaatı devam eden Morgedik Barajı'nın çok hızlı bir şekilde bitirilmesi talimatını verdim" şeklinde konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir