Sağlık Bakanı, Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı

Bakan Akdağ, CHP Başkan'ı Kılıçdaroğlu'nun Van'daki yolsuzluk soruşturmasını engellediği iddiasına karşı 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Van'daki bir yolsuzluk dosyası  soruşturmasını engellediğini" iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 29 Nisan 2011'de bir televizyon programına konuk olduğu hatırlatıldı.

Programda Kılıçdaroğlu'nun Recep Akdağ'ı haksız ve mesnetsiz olarak suçlayan beyanlarda bulunduğu kaydedilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun "Akdağ'ın Van'daki bir yolsuzluk dosyası soruşturmasını engellediği" yönünde ifadeler kullandığı belirtildi.

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Sayın Akdağ'ın yolsuzluk dosyası soruşturmasını engellemek için valiliğe yazı yazması kesinlikle söz konusu değildir. Aksine, Sayın Akdağ, davaya konu olayda gerekli soruşturma yetkilerini vererek, bilgi, belge ve müfettiş raporlarını yargı mercilerine intikal ettirerek bakan olarak üzerine düşen görevlerin tamamını yerine getirmiştir."

Kılıçdaroğlu'nun buna karşın aynı iddialarını 1 Mayısta Boğazlıyan'da yaptığı mitingde de sürdürdüğü ifade edilen dilekçede, "Kemal Kılıçdaroğlu, bu haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamlarıyla eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını açıkça aşmıştır" denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir