Sağlık Bakanı'na hekimlere ayrımcılık eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Çıray, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Bazı doktorları mecburi hizmetten muaf tutuyoruz” açıklamalarını öne sürerek, hekimlere ayrımcılık gösterdiği gerekçesi ile eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Bazı doktorları mecburi hizmetten muaf tutuyoruz” açıklamasının ardından, “Müezzinoğlu’nun hekimlere gösterdiği ayrımcılık bir meslektaş olarak beni utandırıyor” ifadelerini kullandı. 

"Askeri darbeler doktor ve öğretmenleri hedef alır"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı açıklamada, hekimlerin insanlara eşit muamele etmeyi öğrendiklerini vurgulayan Çıray, “Ünlü psikiyatrlardan merhum Prof. Dr. Rasim Adasal, askeri darbelerin öncelikle doktorları ve öğretmenleri hedef aldıklarını yazmıştı. Nitekim 12 Eylül darbesi sonrasında Kenan Evren doktorları diline dolamıştı. AKP'nin Sağlık Bakanı da ondan farklı değil” ifadelerini kullandı. Çıray, katkı payı üstüne katkı payı getirerek sağlığı paralı hale getiren zihniyetin, şimdi de çıkardıkları “Torba Kanun” ile mecburi hizmet konusunda hekimleri böldüğünü ve aralarında farklılık yarattığını öne sürerek, “Parası pulu imkânı olup da yurtdışında tıp tahsili yapanlar veya keyifleri istediği için yurt dışında çalışanlara sağlanan bu ayrıcalık kabul edilemez. Bir kısım hekimler mecburi hizmet yaparken diğerlerinin yapmaması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bunları komisyondaki tartışmalarımızda söylemiştik. Vicdanı olan AKP’li vekiller de bize hak vermişti. Buna itirazımız var” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir