Sağlık Bakanlığı'ndan personel alımına ilişkin açıklama

Bakanlık, 31 Temmuz'da yapılan diş tabibi pozisyonlarına ilişkin kura sonuç işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, personel alımına ilişkin olarak, internet ortamından yapılan başvurulardaki belgelerde eksiklikler tespit edildiğini ve bu nedenle 31 Temmuz'da yapılan diş tabibi pozisyonlarına ilişkin kura sonuç işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın taşra teşkilatında hizmet veren sağlık birimleri için "Sözleşmeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu"nun 4/B maddesine tabi personel statüsünde istihdam edilmek üzere kura ile 246 diş tabibi ve 32 eczacı olmak üzere toplam 278 sözleşmeli personel alımı hakkında ilan metninin 7 Temmuz 2008'de yazılı basın ve internet aracılığıyla duyurulduğu hatırlatıldı. Kura başvurularının 14-18 Temmuz arasında www.yenipbs.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden kabul edildiği belirtilen açıklamada, kuraya başvuranların, formları ile kura başvurusu için gerekli belgeleri 24 Temmuz 2008 günü mesai bitiminde Bakanlıkta olacak şekilde APS veya özel kargo ile göndermelerinin istendiği hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"İnternet ortamından yapılan başvurular ile bu başvurulara ilişkin bakanlığımıza intikal eden belgelerde eksiklikler tespit edilmiş, eksiklikler dikkat çekici bulunduğundan 31 Temmuz 2008 günü yapılan diş tabibi pozisyonlarına ilişkin kura sonuç işlemleri durdurulmuştur. Konu Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı'na intikal ettirilmiş olup yapılacak inceleme neticesinde yeniden duyuru yapılacaktır."