Sağlık örgütleri eylem yapacak

Sendika ve dernekler 12 Mart'ta sağlık alanındaki talepleri için yürüyecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Sağlık alanında görev yapan sendika, dernek ve meslek örgütleri mart ayında yapacakları etkinlikleri basın açıklamasıyla duyurdu.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Binasına katılan sağlık alanındaki çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TRMT-DER) Genel Başkanı Nezaket Özgür,  2010 yılının sağlık çalışanları ve hizmet alanlar için kritik öneme sahip bir tasarı olan "tam gün" yasalaşmasıyla başladığını belirterek, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısının ise TBMM'de beklediğini ifade etti. 
"Sağlık alanındaki yürütülen politika ve yapılanlara yönelik endişelerinde haklı olduklarını ancak çabalarının bunu durdurmaya yetmediğini" söyleyen Özgür, düşüncelerini daha etkin duyurmak için Mart ayında gerçekleştirilmek üzere bir dizi eylem kararı aldıklarını kaydetti. 
Dev Sağlık İş'in yarın düzenleyeceği eyleme destek vereceklerini ifade eden Özgür, 10 Mart'ta "iş yerlerinde katkı-katılım payının kaldırılmasını isteyeceklerini", 12 Mart'ta "sağlık alanındaki talepleri için yürüyeceklerini", 14 Mart'ta ise "sağlık politikalarını ve uygulayıcılarını protesto edeceklerini" bildirdi. Özgür, 14 Mart'ta, ayrıca Sağlık Bakanlığı'na siyah çelenk bırakacaklarını ve illerde "sağlık hakkı yürüyüşleri" düzenleyeceklerini belirtti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir