Şahenk'ten 'Göbeklitepe'ye destek çağrısı

Göberklitepe'nin insanlık tarihinin ortak değeri olduğunu belirten Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, liderlerden 'Göbeklitepe'ye destek olmalarını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, dünya liderlerine seslenerek, insanlık tarihinin bilinen en eski tapınak merkezi "Göbeklitepe'ye" destek olmaları çağrısında bulundu.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen "Dünya Ekonomi Forumu" kapsamında dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tanıtımı yapıldı.

Forum kapsamında dünya liderlerinin toplantılarını yaptığı kongre salonu yakınında Göbeklitepe'yi tanıtan buz heykellerden oluşan özel bir sergi alanı oluşturuldu. Ayrıca bölgedeki otobüslerin ve bazı binaların üzerindeki Göbeklitepe'yi tanıtan giydirmeler de dikkati çekti. Forum’un ilk akşamında Göbeklitepe'nin uluslararası liderlere ve yatırımcılara daha iyi tanıtılması amacıyla özel bir resepsiyon veren "Şahenk İnisiyatifi", yaklaşık 12 bin yıllık tarihi olan alanın geliştirilmesi için yaklaşık 15 milyon dolar tutarında bir yatırımın yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Küresel liderler Davos'ta buluşmuşken, her birini gelecek nesillere ilham vermek için bir iz bırakmaları konusunda cesaretlendirmek istiyorum" dedi.

Göbeklitepe'nin dünya kültürel mirası için son derece önemli bir alan olduğuna işaret eden Şahenk, "Bu Türk hazinesini Dünya Ekonomi Forumu'nun tam kalbine yerleştirdik. Çünkü tüm dünyanın burayı bilmesini istiyorum. Göbeklitepe insanlık tarihinin ortak değeridir, tarihimizin sıfır noktasıdır" ifadelerini kullandı.

Dünyada en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin, Dünya Ekonomik Forumu'nda yapılacak tanıtımla uluslararası alanda ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Şanlıurfa'ya 18 kilometre mesafedeki Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve ilk kez 1963'te İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen Göbeklitepe'deki kazı çalışmaları, o tarihten bu yana düzenli olarak devam ediyor.