Şahinkaya da pişman değil

12 Eylül darbesiyle ilgili dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya da Evren'e sorulan sorular yöneltildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – 12 Eylül darbesiyle ilgili soruşturmada, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in ardından dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın da ifadesi alındı. Emekli orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın avukatı Ömer Nihat Özgün, Şahinkaya'ya Kenan Evren'e yöneltilen soruların aynısının sorulduğunu bildirdi.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan emekli orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın avukatı Ömer Nihat Özgün, ifade alma işleminin 1,5 saat sürdüğünü belirtti.

Şahinkaya'nın avukatı Ömer Nihat Özgün yaptığı açıklamada, Şahinkaya'ya Kenan Evren'e yöneltilen soruların aynısının sorulduğunu belirtti. Özgün, şunları söyledi: "Kenan Evren'e sorulan soruların aynısı soruldu. Rahat bir şekilde cevapladı soruları. 12 başlık altında 12 soru soruldu. Toplam 6 sayfa ifadesi oldu. Şimdi ikinci süreç başlıyor. Dava açılacak ya da takipsizlik kararı verilecek. Soruşturma aşaması bugünden itibaren sona ermiştir. Evren ile Şahinkaya'nın ifadeleri birbirine özdeş. Müvekkilim Şahinkaya pişman olmadığını söyledi. Savcının hastaneye kadar gelmesine teşekkür etti. Darbe döneminde İç Hizmetler Kanun'un 35. maddesine göre yetkilerini kullandıklarını söyledi."

Şahinkaya'ya 11 Eylül'de ABD'den Türkiye'ye döndüğü ve ABD'den darbeyle ilgili icazet aldığı yönündeki iddialara ilişkin soru yöneltilip yöneltilmediğinin sorulması üzerine Özgün, "Evet bu soru soruldu ama müvekkilim o dönem NATO tarafından ABD'ye düzenlenen bir geziye katıldığını ve 11 Eylül'de Türkiye'ye döndüğünü, icazet almasının söz konusu olmadığını, hatta 11 Eylül sabahı ABD Genelkurmay Başkanı ile kahvaltı yaptıklarını, 12 Eylül'de müdahale olduktan sonra ABD Genelkurmay Başkanı'nın 'Birlikte kahvaltı yaptık, müdahaleyle ilgili bir şey söylemedin' dediğini anlattı" diye konuştu.            

Bu konularda ilginizi çekebilir