Saklıkent'te can pazarı

Muğla Saklıkent Kanyonu'nda dün akşam saatlerinde sel felaketi yaşandı. Sele kapılan bir tatilci hayatını kaybederken onu kurtarmaya çalışan 8 kişi yaralandı. Devam eden arama çalışmalarında 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Muğla'da dün akşam saatlerinde etkili yağan yağmur sel felaketine dönüştü. Tatilcilerin sürekli ziyaret ettiği Saklıkent Kanyonu'nda suların yükselmesiyle can pazarı yaşandı. Tatilcilerden Ozan Genç, suyun sürüklediği taş ve ağaç dallarından korunmaya çalışırken sel sularına kapıldı. Genç’e yardım etmek isteyen 8 kişi de sürüklenmeye başladı. Olay yerine gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ve Arama Kurtarma Derneği, yaralanan 9 kişiyi sudan çıkardı ancak bir kişi kayboldu. Aralarında 9 yabancı turistin de bulunduğu yaralılar Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak Ozan Genç kurtarılamadı.

Öte yandan tüm hızıyla devam eden arama kurtarma çalışmalarında bu sabah bir kişi daha ölü bulundu.  

Belediye Başkanı: Allah'ın yazısı

Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz olayla ilgili, "Bu mevsimde kanyonda sel olması görülen bir olay değil. Bundan 15 yıl kadar önce de benzer bir olay yaşanmış. Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir