'Saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reina saldırganının kimliğinin belli olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

AA Editör Masası'na konuk olan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin "Reina adlı gece kulübüne saldırı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi" bilgisini vererek, teröristin yakalanmasına ilişkin çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

"Astana görüşmeleri akamete uğrayabilir"

Suriye'de Türkiye ve Rusya garantörlüğündeki ateşkes sürecine değinen Çavuşoğlu, tarafların ateşkese uyması durumunda 23 Ocak'ta Astana müzakerelerin başlayacağını bildirdi.

Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkes ihlallerinin olduğunu ve artan ihlallerin durdurulmazsa Astana sürecinin akamate uğrayabileceğini söyledi. Çavuşoğlu, "İran'ın da (Suriye'de) garantörlüğünün gereğini yapması lazım. Şii milisler ve rejim üzerinde ağırlığını koyması lazım." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör örgütü PYD'nin Astana'da yapılması planlanan müzakerelerde olmaması gerektiğini Rusya ile konuştuklarını, Rusya'nın da bunu anladığını söyledi.

"ABD ile güven bunalımı var"

"ABD bizim için çok önemli bir müttefik. Her alanda işbirliğimiz var" diyen Çavuşoğlu, "Ama bir gerçek var şu anda; güven bunalımı" dedi. 

Çavuşoğlu, "PYD/YPG'li unsurların Münbiç'te olduğunu biliyoruz. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın da (Obama'ya) söylediği gibi. Obama, bu unsurların Fırat'ın doğusuna gitmesi gerektiği konusunda bizimle hemfikir olduğunu söyledi" açıklamasında bulundu.