Şalteri dağıtım şirketi indirecek

EPDK, borcunu ödeyemeyenin elektriğini kesmesi için dağıtım şirketlerine yetki verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşın elektriğini kesmesi için dağıtım şirketlerine yetki verdi.

Dağıtım şirketleri, tüketici elektrik borcunu eğer zamanında ödeyemezse bu durumu kuruma yazılı olarak bildirdikten sonra tüketicinin elektriğini kesebilecek. Tüketici borcunu ödediği takdirde ise elektriği 2 iş günü içerisinde yeniden bağlanacak.

EPDK’nın Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre elektrik dağıtım şirketlerine, son 1 yıl içerisinde tüketicilere toplam satış miktarını ve bu satışa ilişkin ağırlıklı otalama satış fiyatını Kasım ayı içerisinde kuruma bildirme zorunluluğu getirildi.

Bununla birlikte tüketici eğer elektrik dağıtım şirketlerine olan borcunu zamanında ödeyemez ise dağıtım şirketinin EPDK’ya yazılı başvurusu üzerine ve tüketicinin ödeme yaptığını belgeleyememesi durumunda tüketicinin elektriğinin dağıtım şirketi tarafından kesileceği ifade edildi.

İletim lisansı sahibi tüzel kişi tarafından elektriği kesilmiş olan tüketicinin ödeme yükümlülüklerini yerine getirdiğini belgelemesi kaydıyla ise iki iş günü içerisinde elektrik enerjisi yeniden bağlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir